Klara maten

/Klara maten
Klara maten2018-10-01T12:52:42+00:00

KlaraMaten skiljer sig rejält mot klassiska matkassar. Här levereras nämligen helt färdiga maträtter tillagade av kockar. Det enda som krävs är att maten värms upp – sen är det bara att servera. Enklare kan det knappast bli. Denna matkasse är perfekt för dig som har begränsat med tid och vill ha färsk färdiglagad mat tillgänglig.

Kasse mini

 • Kassen-mini
 • 4 portioner. Totalt 1 portioner
  74.75 kr per portion
 • Prova-på-pris: –
  Ord.pris 299 kr

Kasse small

 • Kassen-small
 • 2 olika rätter. Totalt 8 portioner
  68.62 kr per portion
 • Prova-på-pris: –
  Ord.pris 549 kr

Kasse Familj

 • Kassen-familj
 • 2 olika rätter. Totalt 8 portioner
  68.62 kr per portion
 • Prova-på-pris: –
  Ord.pris 549 kr

Kasse medium

 • Kassen-medium
 • 3 olika rätter. Totalt 12 portioner
  64,91 kr per portion
 • Prova-på-pris: –
  Ord.pris 779 kr

Kasse large

 • Kassen-large
 • 4 olika rätter. Totalt 16 portioner
  61.81 kr per portion
 • Prova-på-pris: –
  Ord.pris 989 kr

Om företaget

KlaraMaten skiljer sig rejält mot klassiska matkassar. Här levereras nämligen helt färdiga maträtter tillagade av kockar. Det enda som krävs är att maten värms upp – sen är det bara att servera. Enklare kan det knappast bli.
Idén till familjeföretaget föddes när de skulle få ihop vardagen med allt från att skjutsa barnen till träningar till att både planera, handla och laga maten. Samma tanke som ligger bakom de flesta matkasseföretag alltså. Det handlar om att förenkla vardagen. Men till skillnad mot de andra är maten här helt klar att värma och äta.

Variation på kassar

Klaramaten erbjuder en matkasse, dvs. en meny. Det som går att välja är hur många portioner som kassen ska innehålla. Det går att välja på 4, 8, 12, 16 portioner.
Varje kasse består av 4 olika rätter med färsklagad mat som har en hållbarhet på 8 dagar. Kockarna försöker även att välja ekologiska, närodlade och svenska produkter i första hand.
Exempel på mat är Rotmos med oxbringa & Rökt lax i krämig sås och tagliatelle.
Menyn går alltid att se i förväg på hemsidan.
Pris: Per portion blir priset 59,30kr – 69,75kr.

Tilläggstjänster

Några speciella tilläggstjänster finns inte till denna matkasse. Företaget erbjuder färdiga måltider med bred variation gällande innehåll och smak. Det som går att välja är hur många portioner som önskas inför veckan.

Leveransdagar och tider

KlaraMaten levererar enbart i centrala Stockholm. När postnummer anges vid beställning framgår det om leverans kan ske inom det område där du bor. Leverans kan även ske till företag vilket kan vara en lösning för de som jobbar i centrala Stockholm men bor utanför stadskärnan.
Innan leverans skickas ett mail ut som berättar ungefär vilken tid som leveransen kommer att ske. En timme före leverans skickas även ett sms ut och talar om mer exakt när maten kommer.
Leveransen sker till privatpersoner på tisdagar mellan 16-22 och för företag onsdagar 9-16. Leverans kan ske varje, varannan eller var fjärde vecka.
Den som vill prova på denna matkasse rekommenderas därför att i första hand välja var fjärde vecka. Om man inte vill fortsätta kommer abonnemanget att hinna sägas upp inför nästa leverans. Det är 9 dagars uppsägningstid och det är även så lång tid i förväg som eventuella förändringar (ex antal måltider) ska göras på ”Mina Sidor”. För företag gäller 10 dagar då de har leverans en dag senare.

Öppningserbjudande

Något öppningserbjudande finns inte hos KlaraMaten. De som vill testa på denna matkasse rekommenderas att välja Minikassen och att välja intervall på abonnemanget på 4 veckor. Kassen innehåller 4 rätter och kostar 279kr. Eftersom det är 9 dagars uppsägningstid har man sedan gott om tid att säga upp abonnemanget innan kommande leverans.

Varför Bra mat hemma

• Enkelheten – Maten är helt klart när den levereras. Några minuter i micron är det enda som krävs.
• Råvaror med kvalité – Till möjligaste mån väljs ekologiska och närproducerade varor. Detta med högt näringsinnehåll.
• Prisvärt – Som minst kostar en portion 59kr. Det kan jämföras med många matkassar där man själv ska laga maten och betalar 40-50kr. Är det värt 10-15kr för att få maten lagad? Många anser det.

Vårat omdöme och slutsats

Med färdiglagade måltider erbjuder KlaraMaten det enklaste konceptet för de som vill ha nyttig och god mat med minsta möjliga tillagningstid. De har tagit idén med matkasse ett steg längre än många andra företag som erbjuder matkassar eftersom de erbjuder maten helt klar för värmning.
Den stora fördelen med KlaraMaten är just enkelheten och att det betydligt nyttigare än snabbmat och billigare än att äta ute.
Nackdelen är att de enbart levererar i centrala Stockholm. Däremot tar de gärna emot intresseförfrågningar gällande andra områden för att därigenom kunna expandera något.