Glutenfri matkasse

/Glutenfri matkasse
Glutenfri matkasse2018-10-01T12:52:41+00:00

Glutenfri Matkasse

Alla med någon slags allergi eller intolerans mot speciella matvaror vet att det ibland kan vara svårt att hitta passande livsmedel till de rätter som ska lagas. Detta inte minst i de mindre matvarubutikerna. Att beställa en glutenfri matkasse är därmed ett mycket enkelt och prisvärt alternativ. Kassen levereras till dörren och hela veckans matsedel är klar. Snabbt, enkelt – och glutenfritt.

Linas Barnkasse utan gluten

 • Linas Barnkasse utan gluten
 • 5 middagar för 4 personer
  44.45 per portion
  • Linas Barnkasse utan gluten
   En barnkasse, likt kassen ovan, men med skillnaden att recepten är helt fria från gluten. Även här gäller ”Lätt att laga – lätt att gilla”. En kasse som hela familjen kan tycka om alltså. Rätterna beräknas ta 25-35minuter att tillaga.
   Pris/Person – Barnkasse utan gluten är för 4 personer och 5 middagar. Den kostar 889kr
   Det ger ett portionspris på 44.45 kr.
 • Prova-på-pris: 599 kr
  Ord.pris 889 kr

Glutenfria kassen

 • glutenfri
 • 5 middagar för 4 personer
  32.95 kr per portion
  • Glutenfri matkasse
   En glutenfri matkasse som är perfekt för alla som är glutenintoleranta eller av annan anledning vill undvika gluten i livsmedel. I kassen finns inslag av ekologiska produkter samt svensk kyckling och svenskt kött.
   Exempel på måltider är Ugnsbakad korv med potatissallad och äpple & Marinerad kotlett med rädissallad.
   Pris/Person – City Gross glutenfria matkasse finns för 2 eller 4 personer och för 3 eller 5 middagar. Kassen till 4 personer och 5 middagar kostar vid hemleverans 659kr och om kassen hämtas i butik 619 kr.
   Det ger ett portionspris på 32,95 kr respektive 30,95 kr

 • Prova-på-pris: 459
  Ord.pris 659 kr

Mat.se

 • mat.se
 • Bygg din egen matkasse
  Gör den glutenfri
  • Mat.se har matkassar, men dessa skiljer sig något mot klassiska matkassar med färdiga recept.
   Mat.se är i grunden en matbutik och man kan därmed välja att ”beställa ett recept” vilket innebär att man per automatik köper alla ingredienser som ingår i detta recept.
   I teorin blir det samma funktion som en klassisk matkasse men med skillnaden att det inte sker på prenumeration utan man beställer vad man vill ha vecka efter vecka.
   Några färdiga receptförslag för veckokassar finns att välja mellan för de som inte vill kombinera fritt bland de recept som finns på sidan.
 • Pris varierar

Hälsomatkasse

 • Hälsomatkasse
 • 5 middagar för 2 personer.
  65 kr per portion
  • Hälsomatkassen har fokus på näringsvärde och att hålla nere antalet kalorier och kolhydrater. Därmed är det en större del grönsaker och mindre kött/fisk. Denna matkasse är även glutenfri. Mat som smakar gott – och gör gott.
   Exempel på recept är Bakad lax med ångkokt grön sparris och sötpotatiskompott & Köttbullar med kikärtsratatouille.
   Pris/Person – Årstidernas Hälsomatkasse finns för 2 personer och 5 dagar och kostar 650kr.
   Det ger ett portionspris på 65kr.
 • Prova-på-pris: –
  Ord.pris 650 kr

Linas Matkasse:

Linas Matkasse erbjuder “Linas barnkasse utan gluten”. En matkasse som i smak och innehåll vänder sig till hela familjen – med extra fokus på barnen. Likheterna är stora med Linas Barnkasse men med skillnaden att rätterna är glutenfria. Rätterna tar mellan 25 och 35 minuter att laga. Linas Barnkasse utan gluten kommer varje eller varannan vecka är för 4 personer och 5 middagar.

City Gross

City Gross erbjuder ”Glutenfri Matkasse”. I likhet med alla kassar från City Gross är både kött och kyckling alltid med svenskt ursprung. Kassen har även flera råvaror som är ekologiska. City Gross ”Glutenfri Matkasse” är mycket flexibel gällande storlek. Den går att beställa till 2 eller 4 personer. Man kan även välja om det ska vara 3 eller 5 middagar.

Mat.se

Mat.se erbjuder inte färdiga matkassar med recept på abonnemang som de ovan nämnda företagen. Istället beställs matvaror ur en mycket stor matvarubutik online. På hemsidan finns tjänsten ”Gör din egen matkasse” som skapar mycket flexibla lösningar för de som vill ha unika matkassar. I receptbanken på över 3000 recept söker man upp de recept som passar och väljer sedan hur många personer som receptet ska gälla till. Därefter läggs automatiskt alla ingredienser i varukorgen och om beställning sker före midnatt levereras varorna hem till dörren kvällen efter.

Årstidernas – Hälsomatkasse

Årstidernas ”Hälsomatkasse” är komponerad för att vara extra hälsosam. Detta genom att de drar ner på kolhydraterna samt kalorierna och istället ökar mängden grönsaker. Kassen är även glutenfri. Kassen levereras varje, varannan, var tredje eller var fjärde vecka. Den är för 2 personer och 5 middagar.