Vegetarisk matkasse

/Vegetarisk matkasse
Vegetarisk matkasse2018-10-02T11:57:11+00:00

Vill du bli vegetarian och har behov av att lära dig ett stort antal recept, eller har du varit vegetarian länge och vill ha inspiration och enkelheten med hemkörda matkassar? Kanske är du en av de som väljer vegetarisk matkasse som ett inslag i kosten, enbart för att äta lite nyttigare. Anledningarna till att äta vegetariskt är många. Här hittar du alla vegetariska matkassar!

Välj en vegetarisk matkasse

Att äta ekologiskt är både bra för miljön och för hälsan. Att äta vegetariskt är att ta det ännu ett steg i rätt riktning. Det är därmed inte bara vegetarianer som väljer denna matkasse utan även de som exempelvis vill lära sig fler vegetariska recept eller vill minska sitt ”ekologiska fotavtryck”.

Linas vegetariska matkasse

Vegetariska kassen

4 middagar för 4 personer

31,19 kr 49,93 per portion

Prova-på-pris: 499 kr

Ordinarie pris: 799 kr

Till Linas Matkasse
Middagsfrid vegokasse

Vegokassen

4 middagar för 3 personer

41,25 kr 56,25 per portion

Prova-på-pris: 495 kr

Ordinarie pris: 675 kr

Till Middagsfrid
City Gross Vegetariska kassen

Vegetariska kassen

5 middagar för 4 personer

24,95 kr 29,95 per portion

Prova-på-pris: 509 kr

Ordinarie pris: 609 kr

Till City Gross

Linas Matkasse – Vegetariska kassen

Linas Matkasse kan levereras i hela 600 orter. Den nordligaste staden är Boden och den sydligaste Ystad. Matkassarna levereras söndagar och måndagar. Viken dag beror på var i landet man bor samt vilken matkasse som har beställts. Vilken dag leverans kommer att ske syns tydligt på ”Mina Sidor” som nås via Linasmatkasse.se. Kom ihåg att ändra/avboka kassar minst 8 dagar i förväg. Uppsägningstiden är därmed också 8 dagar. Leverans sker alltid 17-22. Om ingen är hemma och möter upp ställer chauffören matkassen utanför dörren och skickar sedan ett sms om att den är levererad. Till alla recept finns en lista på produkter som är ”bra att ha hemma”. Det kan exempelvis vara matfett och kryddor. Under veckan innan kommande leverans meddelas det via mail vad man bör köpa under helgen för att kommande recept ska kunna följas helt och hållet.

Middagsfrid – Vegokassen

Middagsfrid erbjuder ”Vegokassen”. En kasse som inte bara är extra nyttig och helt fri från kött utan även är extra bra för miljön. Kassen har alltid minst 50% ekologiska råvaror. Det kan förekomma ägg- och mejeriprodukter. Middagsfrids Vegokasse levereras varje eller varannan vecka och är för 3 middagar för 4 personer.

City Gross – Vegetarisk Matkasse

City Gross erbjuder ”Vegetarisk Matkasse” där många recept grundar sig på quorn, linser och bönor. Likt de flesta vegetariska matkassarna innehåller vissa recept ägg och mejeriprodukter. City Gross Vegetariska Matkasse levereras varje eller varannan vecka och är för 4 personer och 3 middagar.

Mat.se – Ett bra alternativ

Mat.se är främst en matvarubutik online med ett mycket stort utbud. Men det går även att sätta ihop sin egen matkasse utifrån de recept som finns på hemsidan. I deras receptbas på över 3000 recept finns ett stort antal vegetariska recept. Genom att söka på recept som har ”vegetarisk” i namnet nås flera recept som är helt vegetariska. Utöver det kan det självklart finnas recept som är vegetariska utan att för den skull ha det ordet i receptnamnet, ex många soppor och olika sallader. Ett tips är att söka på typiska ingredienser som ersätter kött för att hitta de vegetariska recepten, ex qourn. När ett passande recept hittas väljer man hur många receptet ska räcka till och därefter läggs ingredienserna i matkorgen. Därmed en matkasse där man kan fritt välja vad som ska ätas kommande vecka. Leverans sker kommande vardag.

Årstiderna – Vegetarisk matkasse

Årstidernas ”Vegetariska matkasse” är inte bara extra nyttig eftersom råvarorna är vegetariska. Samtliga råvaror är även ekologiska (fisk kommer från bestånd som är godkända enligt Världsnaturfonden). Företaget är det enda i Sverige som erbjuder en vegetarisk matkasse med 100% ekologiska varor. Kassen levereras varje, varannan, var tredje eller var fjärde vecka. Den är för 2 eller 4 personer och 4 middagar.