Vill du bli vegetarian och har behov av att lära dig ett stort antal recept, eller har du varit vegetarian länge och vill ha inspiration och enkelheten med hemkörda matkassar? Kanske är du en av de som väljer vegetarisk matkasse som ett inslag i kosten, enbart för att äta lite nyttigare. Anledningarna till att äta vegetariskt är många. Det finns även många företag som levererar vegetariska matkassar till stora delar av Sverige. Som standard är det leverans varje eller varannan vecka. Men för den som vill ha mer sällan kan detta lätt ändras på företagens hemsidor.

Linas vegetariska kasse

 • Linas vegetariska kasse
 • 3 middagar för 4 personer
  49.90 kr per portion
  • Linas vegetariska kasse
   Härligt gröna och goda recept som är helt vegetariska. Något att testa på för de som vill lära sig fler enkla vegetariska recept, oavsett om man är vegetarian eller bara vill välkomna in nyttigheterna i sin matlagning. Kassen innehåller ost, ägg och mjölkprodukter och recepten beräknas ta 25-45 minuter.
   Pris/Person – Vegetariska matkassen är till 4 personer och 3 middagar. Kassen kostar 599kr (299kr för första leveransen).
   De ger ett portionspris på 49.90 kr.
 • Prova-på-pris: 299 kr
  Ord.pris 599 kr

Linas Flexitariankasse

 • Linas Flexitariankasse
 • 4 middagar för 4 personer
  49.94 kr per portion
  • Linas Flexiteriankasse
   Flexiterian är en mix av vegetariankassen och originalkassen. Helt enkelt mer grönt och mindre kött. Ett bra sätt att äta nyttigare och mer miljömedvetet utan att för den skull ta bort kött och hållet från kosten. Beräknad tillagningstid på recepten är 25-45minuter.
   Pris/Person – Linas Flexiteriankasse innehåller recept för 4 personer och 4 middagar. Kassen kostar 799kr (499kr för första leverans)
   Det ger ett portionspris på 49,90kr.

 • Prova-på-pris: 499 kr
  Ord.pris 799 kr

Middagsfrid Vegokasse

 • middagsfrid vegokasse
 • 3 middagar för 4 personer.
  56.25 kr per portion
  • Vegokassen
   En matkasse med helt vegetariska råvaror. Perfekt för vegetarianer eller de som vill äta mer nyttig kost. Dessutom är denna kasse den bästa för miljön. Minst 50% av alla råvaror är ekologiska och överlag blir det mindre miljöpåverkan av vegetariska råvaror än köttprodukter. Produkterna kan innehålla ägg- och mejeriprodukter.
   Exempel på måltider är Mexikansk pasta med majs och riven ost & Pumpagratinerad snackpaprika med rostade rotfrukter & hummus.
   Pris/Person – Vegokassen innehåller 3 middagar för 4 personer och kostar 675kr (449kr för första beställningen). Det ger ett portionspris på 56,25kr.

   STÖD FÖR À LA CARTE
 • Prova-på-pris: 449 kr
  Ord.pris 675 kr

City Gross vegetarisk kasse

 • City Gross vegetariska kasse
 • 5 middagar för 4 personer
  32,95 kr per portion
  • Vegetarisk matkasse
   En matkasse för vegetarianer eller för dig som vill äta lite grönare och lära dig fler vegetariska recept. Många recept baseras på linser, quorn och självklart säsongens frukter och grönsaker. Kassen kan innehålla ägg och mejeriprodukter.
   Exempel på måltider är Paj med kronärtskocka, rostad tomat och örtolja & Grillad Haloumi och rödbetor i pitabröd.
   Pris/Person – Den vegetariska matkassen från City Gross innehåller mat för 4 personer och 5 middagar. Kassen kostar vid hemkörning 659 kr och om den hämtas i butik 609 kr.
   Det ger ett portionspris på 32,95 respektive 30,45kr.

 • Prova-på-pris: 459 kr
  Ord.pris 659 kr

Årstiderna Vegansk matkasse

Årstider Vegetarisk kasse

 • Vegetarisk matkasse
 • 4 middagar för 3 personer
  54,40 kr per portion
  • Att äta ekologiskt är både bra för miljön och för hälsan. Att äta vegetariskt är att ta det ännu ett steg. Det är därmed inte bara vegetarianer som väljer denna matkasse utan även de som exempelvis vill lära sig fler vegetariska recept eller vill minska sitt ”ekologiska fotavtryck”
   Alla råvaror är lakto/ovo-vegetariska vilket betyder att det kan förekomma mjölk, ägg och mejeriprodukter. Samtliga råvaror är även ekologiska.
   Exempel på måltider är Tikki-linsdaal med kokos, fullkornsris och raita & Fyllda sötpotatisar med daal samt spicy avokadokoriandersallad.
   Pris/Person – Årstidernas Vegetariska matkasse finns för 2 eller 4 personer och till 3 eller 4 dagar. En kasse för 4 personer och 3 dagar kostar 653 kr.
   Detta ger ett portionspris på 54,4kr.
 • Prova-på-pris: –
  Ord.pris 640 kr

Linas Matkasse – Vegetariska kassen

Linas Matkasse erbjuder ”Linas vegetariska kasse”. En kasse som passar för lakto-ovo-vegetarianer då det i recepten kan förekomma ägg, ost och mjölkprodukter. Linas Vegetariska Matkasse levereras varje eller varannan vecka och är för 3 middagar och 4 personer.

Linas Matkasse – Flexitarian kasse

Linas Matkasse har även ”Linas Flexitariankasse”. Det ska tydligt sägas att detta inte är en vegetarisk matkasse. Men de har dragit ner på kött rejält och istället ökat mängden grönsaker. Det kan därmed vara ett första steg för den som vill äta mera grönsaker och mindre kött. Eller varför inte för familjen där kanske en person är vegetarian och resterande vill äta kött någon gång i veckan. Linas Flexitariankasse levereras varje eller varannan vecka och är för 4 middagar och 4 personer.

Middagsfrid – Vegokassen

Middagsfrid erbjuder ”Vegokassen”. En kasse som inte bara är extra nyttig och helt fri från kött utan även är extra bra för miljön. Kassen har alltid minst 50% ekologiska råvaror. Det kan förekomma ägg- och mejeriprodukter. Middagsfrids Vegokasse levereras varje eller varannan vecka och är för 3 middagar för 4 personer.

City Gross – Vegetarisk Matkasse

City Gross erbjuder ”Vegetarisk Matkasse” där många recept grundar sig på quorn, linser och bönor. Likt de flesta vegetariska matkassarna innehåller vissa recept ägg och mejeriprodukter. City Gross Vegetariska Matkasse levereras varje eller varannan vecka och är för 4 personer och 3 middagar.

Mat.se

Mat.se är främst en matvarubutik online med ett mycket stort utbud. Men det går även att sätta ihop sin egen matkasse utifrån de recept som finns på hemsidan. I deras receptbas på över 3000 recept finns ett stort antal vegetariska recept. Genom att söka på recept som har ”vegetarisk” i namnet nås flera recept som är helt vegetariska. Utöver det kan det självklart finnas recept som är vegetariska utan att för den skull ha det ordet i receptnamnet, ex många soppor och olika sallader. Ett tips är att söka på typiska ingredienser som ersätter kött för att hitta de vegetariska recepten, ex qourn. När ett passande recept hittas väljer man hur många receptet ska räcka till och därefter läggs ingredienserna i matkorgen. Därmed en matkasse där man kan fritt välja vad som ska ätas kommande vecka. Leverans sker kommande vardag.

Årstiderna – Vegetarisk matkasse

Årstidernas ”Vegetariska matkasse” är inte bara extra nyttig eftersom råvarorna är vegetariska. Samtliga råvaror är även ekologiska (fisk kommer från bestånd som är godkända enligt Världsnaturfonden). Företaget är det enda i Sverige som erbjuder en vegetarisk matkasse med 100% ekologiska varor. Kassen levereras varje, varannan, var tredje eller var fjärde vecka. Den är för 2 eller 4 personer och 4 middagar.