Special-kassar

/Special-kassar
Special-kassar2018-10-01T12:52:40+00:00

På nätet så hittar man idag ett bra utbud av matbutiker som säljer matvaror online. Priserna för matvarorna är inte speciellt mycket dyrare än om man hade åkt till butiken själv för att handla dock så tillkommer en liten kostnad för hemkärning på cirka 50 kronor för varje hemleverans. Att handla mat i matbutiker online är bekvämt samtidigt som får mer tid över till annat som exempelvis familjen. Man beställer i lugn och ro den mat som man vill handla och får sedan matvarorna levererade till dörren en viss dag i veckan Man betalar sina inköp med kreditkort, banköverföring eller mot faktura, vilket innebär att man också får en betydligt bättre kontroll över sina matkostnader samtidigt som man slipper utsättas för de impulsköp som det lätt blir när man själv handlar.

Många av de matbutiker online säljer även färdigkomponerade matkassar, även kallat special-kassar, där man kan få veckans alla måltider levererade till dörren. Hos de flesta matbutikerna så finns ett flertal olika special-kassar att välja mellan och även en hel del tilläggskassar om man vill komplettera sitt inköp med fler matvaror. Det gör att man inte behöver fundera så mycket på vad man ska tillaga till middag utan istället så får man maten för middagarna hemlevererade, i många fall med recept, vilket gör att det går fort att tillaga sina middagar samtidigt som det även blir väldigt goda middagar.

Bland special-kassarna hittar man färdiga måltider inom en rad olika kategorier. Bland annat kan man köpa vegetariska matkassar, ekologiska, laktosfria, glutenfria, festmat, barnkassar och ett ental olika matkassar med recept som följer olika viktminskningsmetoder som bland annat viktväktarna eller LCHF metoden. De sistnämnda matkassarna är utmärkta för de som vill gå ned i vikt och som inte själv vill hålla reda på kalorier och mängden fett. Istället så får man ett viktminskningsrecept och den mat som ska tillagas hemlevererat direkt till dörren.

Att välja sin special-kasse

Det finns ett stort utbud av färdigkomponerade special-kassar där man även får med recept så att man snabbt och enkelt kan tillaga goda måltider utan att behöva tänka på vilka matvaror som behöver köpas. Det gör att man får ett antal varierande middagar varje vecka baserat på matvaror som kött, kyckling, fisk eller vegetariska alternativ.
Om man till exempel är en familj så finns det möjlighet att köpa barnkassar med matvaror och recept som är barnvänliga. Exempel på maträtter som barn gillar är pannkaka, lasagne, köttbullar med mos och spagetti med köttfärssås. De flesta matkassar för barn innehåller 4 till 5 middagar för fyra personer. Matkassarna för barn finns även att köpa i en glutenfri eller en laktosfri variant där man kan erhålla samma måltider eller liknande måltider med matvaror som är gluten och eller laktosfria.

Det finns även matbutiker online som erbjuder ett stort receptarkiv där man själv söker fram den maten som man vill äta under veckan. När man har hittat ett recept som faller en i smaken så beställer man bara receptet och får automatiskt alla de matvaror som krävs för att tillaga måltiden beställd i sin matkorg, utifrån det antal portioner som man anger. Det är ett bekvämt sätt att dels hitta nya spännande måltider samtidigt som man endast får väl avvägda matvaror för just det receptet, vilket gör att man slipper överbliven mat. Vissa matbutiker är så pass generösa så att de även skalar och skivar upp grönsaker till måltiderna så att man så snabbt som möjligt ska kunna tillaga sin mat utan att behöver göra allt grovjobbet själv.

För den som inte ens vill tillaga sin mat så går det att beställa matkassar med färdiglagad mat, som tillagats av duktiga kockar, och som sedan bara värms upp hemma i ugnen, stekpannan eller i mikrovågsugnen. Det finns även matbutiker som specialiserat sig på att sälja färdiglagade matlådor i portionsförpackningar som sedan bara värms upp på jobbet.