Middagsfrids matkasse har ett alternativ som passar dom flesta. Allt från den stora barnfamiljen till singelhushållet. Tänk på att flertal av kassarna går att få “A la´carte”, vilket betyder att man kan byta ut enstaka recept i den beställda matkassen. Detta är unikt för just middagsfrid och en av anledningarna till varför dom är så populära. Nedan listar vi alla kassar. Lycka till!

Originalkassen

 • middagsfrid originalkassen
 • 5 middagar för 4 personer
  46.25 kr per portion
  • Originalkassen
   En klassisk matkasse för hela familjen. En stor fördel är att det alltid finns tips på hur recepten kan anpassas för att även de minsta i familjen ska uppskatta dem. I veckomenyn finns alltid minst ett recept med kött, fisk, och fågel samt en dag med vegetarisk meny.
   Exempel på måltider är Klassiska köttbullar med timjansås och broccolisallad & Helstekt kalkon med örtig pastasås.
   Pris/Person – Stora matkassen innehåller 5 middagar för 4 personer och kostar 945kr (619kr för första beställningen). Det ger ett portionspris på 47,25kr.

   STÖD FÖR À LA CARTE
 • Prova-på-pris: 619 kr
  Ord.pris 945 kr

Flexitariankassen

 • middagsfrid flexitariankasse
 • 4 middagar för 4 personer
  49,70 kr per portion
  • Pris/Person –Flexitarian Kassen innehåller 4 middagar för 4 personer. Den kostar 795 kr (595kr för första beställningen) vilket ger ett portionspris på 49,70 kr.

   STÖD FÖR À LA CARTE

 • Prova-på-pris: 595 kr
  Ord.pris 795 kr

Snabba kassen

 • middagsfrid snabba kasse
 • 3 middagar för 4 personer.
  66.25 kr per portion
  • Snabba kassen
   Snabba Kassen är kassen för de som prioriterar att snabbt kunna laga middagen, utan att för den skull tumma på kvalité. De tar mellan 15 och 25 minuter att laga till recepten. För att kunna laga maten snabbt krävs däremot att man har en vattenkokare samt en mandolin i hemmet. Ska man istället hacka grönsakerna kan det ta någon extraminut.
   Exempel på måltider är Kolja i varm basilikasås med avokadosallad & Kyckling i röd curry med krispiga grönsaker.
   Pris/Person – Snabba kassen innehåller mat för 4 personer och 3 middagar. Priset är 795kr (595kr för första beställningen) vilket ger ett portionspris på 66,25kr.

   STÖD FÖR À LA CARTE
 • Prova-på-pris: 595 kr
  Ord.pris 795 kr

Vegokassen

 • middagsfrid vegokasse
 • 3 middagar för 4 personer.
  56.25 kr per portion
  • Vegokassen
   En matkasse med helt vegetariska råvaror. Perfekt för vegetarianer eller de som vill äta mer nyttig kost. Dessutom är denna kasse den bästa för miljön. Minst 50% av alla råvaror är ekologiska och överlag blir det mindre miljöpåverkan av vegetariska råvaror än köttprodukter. Produkterna kan innehålla ägg- och mejeriprodukter.
   Exempel på måltider är Mexikansk pasta med majs och riven ost & Pumpagratinerad snackpaprika med rostade rotfrukter & hummus.
   Pris/Person – Vegokassen innehåller 3 middagar för 4 personer och kostar 675kr (449kr för första beställningen). Det ger ett portionspris på 56,25kr.

   STÖD FÖR À LA CARTE
 • Prova-på-pris: 449 kr
  Ord.pris 675 kr

Barnkassen

 • middagsfrid Barnkassen
 • 4 middagar för 4 personer.
  49.70 kr per portion
  • Barnkassen
   En matkasse specialanpassade för barnens smaklökar och nyfikenhet på mat. Lär dig laga enkel och god mat från grunden. Gör egna fiskpinnar, laga vegetarisk lasagne och andra måltider utan onödiga tillsatser, något som ofta finns i de köpta färdigprodukterna.
   Barnkasse fick ”Bäst i Test” av sidan Bäst-i-Test år 2015!
   Pris/Person – Barnkassen innehåller 4 middagar för 4 personer och kostar 795kr (529kr för första beställningen). Det ger ett portionspris på 49,70kr.

   Oavsett vilken matkasse som väljs krävs det att vissa ingredienser finns i hemmet när recepten ska lagas. Det gäller då exempelvis kryddor, bakpulver, ris, gryner och matfett. Inför en leverans skickas det ut ett mail och sms där det tydligt står vad som behöver finnas för att recepten ska kunna tillagas.

   STÖD FÖR À LA CARTE

 • Prova-på-pris: 529 kr
  Ord.pris 795 kr

Om företaget

Middagsfrid startades 2007 och lanserade då världens första matkasse med tillhörande recept. Det blev snabbt en stor succé och ett flertal andra företag har därefter tagit efter konceptet. Företaget har sedan dess vuxit och erbjuder idag matkassar i ca 300 postorter i Sverige. Deras utbud är brett med allt från snabblagat, vegetariskt och frukostkasse till klassiska familjekassar. En stor fördel med Middagsfrid är att de har tilläggstjänster som gör matkassarna mycket flexibla gällande recept och innehåll. Tjänsten ”a lá carte” är de ensamma om i Sverige och detta visar hur företaget hela tiden utvecklas för att möta kundernas behov. Samma grundtanke som en gång låg bakom att företaget föddes.

Tillläggstjänster

Frukostkassen

Njut av en god frukost och få en bra start på dagen. Middagsfrids frukostkasse innehåller bland annat ekologiska pålägg och deras egna ekologiska lyxmüsli. I kassen finns exempelvis juice, fil, ägg, bröd och pållägg. Pris/Person – Frukostkasse innehåller 5 frukostar för 4 personer och kostar 395kr. Det ger ett pris per portion på 19,75kr. Denna kasse kan inte beställas separat utan enbart tillsammans med någon annan matkasse.

A la´carte

Middagsfrid har en tilläggstjänst som de kallar för A la´carte. Det betyder att man kan byta ut enstaka recept i den beställda matkassen. Kanske vill man byta kött mot fisk eller välja en dag med vegetariskt? Med tillägget kan man byta ut ett eller flera recept inför kommande leverans. Totalt kan man välja mellan 12-16 olika maträtter och vissa av rätterna som erbjuds kan enbart nås via just denna tjänst, dvs. de finns inte i deras andra matkassar. Denna tjänst var Middagsfrid först med att införa och är något som de än så länge (2016) är ensamma om att erbjuda. För de som vill ha en så flexibel matkasse som möjligt är detta alltså ett mycket bra alternativ. Pris: 195kr utöver ordinariepris på den beställda matkassen.

Fruktkassen

Fruktkassen beställs i samband med att annan matkasse beställs. Det går alltså inte att beställa separat. I kassen finns blandad ekologisk och svensk frukt.
Pris: En kasse väger 3-3,5kg och kostar 145kr. Det ger ett kg-pris på ca 40kr.

Leveransdagar och tider

Middagsfrid levererar till hela 300 olika orter runt om i Sverige. Här kan du se om de levererar till din adress. https://www.middagsfrid.se/testa-adress/ Leverans sker på söndagar, måndagar och tisdagar. Vilken dag som leverans kommer att ske på beror på var i landet man bor. I vissa fall finns möjlighet att välja både leveranstid och leveransdag medan det i andra orter är mer styrt. Leverans sker alltid mellan 17-22. (I Malmö och Lund går det även att få eftermiddagsleverans på måndagar, mellan 13-17.)

Om man inte är hemma ställs matkassen på bron och chauffören lägger veckobladet i brevlådan där även klockslag noteras gällande när kassen lämnades. Matkassar ställs aldrig utanför porten på ett lägenhetshus. De som bor i lägenhet med låst port måste därmed vara hemma för att möta upp leveransen. Man kan välja mellan att få matkasse varje vecka eller varannan vecka. Detta ändras mycket enkelt under ”Mina sidor” på hemsidan. Där kan man även välja bort leverans under vissa perioder (ex. semester). Om en leverans ska stoppas behöver detta genomföras 9 dagar innan leverans. Som ny kund får man sin första matkasse inom 1-2 veckor.

Öppningserbjudande

Alla nya kunder får första matkassen med minst 200kr rabatt. Störst rabatt ges på Stora Matkassen som kan beställas första gången för 599kr (ord.pris 925kr). Det ger en rabatt på hela 35%.

Vårat omdöme och slutsats.

Middagsfrid var först ut på den svenska marknaden med matkassar och har sedan 2007 utvecklat sitt utbud utifrån kundernas behov och efterfrågan. Dess styrka ligger i att de kan leverera till hela 300 orter, att de har en matkasse som passar de flesta hushåll och att det är mycket lätt att administrera leveranserna via ”Mitt Konto”. Ett stort plus får även Middagsfrid för deras tjänst ”a la carté” som skapar Sveriges mest flexibla matkasse. Kunden kan därmed vara säker på att enbart få de recept som efterfrågas. Nackdelen hos Middagsfrid ligger i att det saknas kassar för de med speciell intolerans så som laktos eller gluten. De har även relativt få extratjänster/extrakassar i förhållande till deras konkurrenter.