Middagsfrid

/Middagsfrid
Middagsfrid2018-10-01T21:46:23+00:00

Middagsfrids matkasse har ett alternativ som passar dom flesta. Allt från den stora barnfamiljen till singelhushållet. Tänk på att flertal av kassarna går att få ”A la´carte”, vilket betyder att man kan byta ut enstaka recept i den beställda matkassen. Detta är unikt för just Middagsfrid och en av anledningarna till varför dom är så populära. Här nedan listar vi alla kassar.

Om företaget

Middagsfrid startades 2007 och lanserade då världens första matkasse med tillhörande recept. Det blev snabbt en stor succé och ett flertal andra företag har därefter tagit efter konceptet. Företaget har sedan dess vuxit och erbjuder idag matkassar i ca 300 postorter i Sverige. Deras utbud är brett med allt från snabblagat, vegetariskt och frukostkasse till klassiska familjekassar. En stor fördel med Middagsfrid är att de har tilläggstjänster som gör matkassarna mycket flexibla gällande recept och innehåll. Tjänsten ”a lá carte” är de ensamma om i Sverige och detta visar hur företaget hela tiden utvecklas för att möta kundernas behov. Samma grundtanke som en gång låg bakom att företaget föddes.

Frukostkassen

Njut av en god frukost och få en bra start på dagen. Middagsfrids frukostkasse innehåller bland annat ekologiska pålägg och deras egna ekologiska lyxmüsli. I kassen finns exempelvis juice, fil, ägg, bröd och pållägg. Pris/Person – Frukostkasse innehåller 5 frukostar för 4 personer och kostar 395kr. Det ger ett pris per portion på 19,75kr. Denna kasse kan inte beställas separat utan enbart tillsammans med någon annan matkasse.

A la´carte

Middagsfrid har en tilläggstjänst som de kallar för A la´carte. Det betyder att man kan byta ut enstaka recept i den beställda matkassen. Kanske vill man byta kött mot fisk eller välja en dag med vegetariskt? Med tillägget kan man byta ut ett eller flera recept inför kommande leverans. Totalt kan man välja mellan 12-16 olika maträtter och vissa av rätterna som erbjuds kan enbart nås via just denna tjänst, dvs. de finns inte i deras andra matkassar. Denna tjänst var Middagsfrid först med att införa och är något som de än så länge (2016) är ensamma om att erbjuda. För de som vill ha en så flexibel matkasse som möjligt är detta alltså ett mycket bra alternativ. Pris: 195kr utöver ordinariepris på den beställda matkassen.

Fruktkassen

Fruktkassen beställs i samband med att annan matkasse beställs. Det går alltså inte att beställa separat. I kassen finns blandad ekologisk och svensk frukt. Pris: En kasse väger 3-3,5kg och kostar 145kr. Det ger ett kg-pris på ca 40kr.

Få upp till 400 kr i rabatt

Pengarna-tillbaka-garanti & Ingen bindningstid

Fri frakt direkt hem till din dörr

  • Leverans: Söndag-tisdag, kl. 17-22
  • 3-5 middagar, 2-4 personer

  • Läs mer: Middagsfrid
Till Middagsfrid

Originalkassen

5 middagar för 4 personer

27,25 kr 47,25 per portion

Prova-på-pris: 545 kr

Ordinarie pris: 945 kr

Till Middagsfrid
Middagsfrid vegokasse

Vegokassen

4 middagar för 3 personer

41,25 kr 56,25 per portion

Prova-på-pris: 495 kr

Ordinarie pris: 675 kr

Till Middagsfrid
Middagsfrid barnkassen

Barnkassen

4 middagar för 4 personer

30,94 kr 49,69 per portion

Prova-på-pris: 495 kr

Ordinarie pris: 795 kr

Till Middagsfrid

Middagsfrid leveransdagar och tider

Middagsfrid levererar till hela 300 olika orter runt om i Sverige. Leverans sker på söndagar, måndagar och tisdagar. Vilken dag som leverans kommer att ske på beror på var i landet man bor. I vissa fall finns möjlighet att välja både leveranstid och leveransdag medan det i andra orter är mer styrt. Leverans sker alltid mellan 17-22. (I Malmö och Lund går det även att få eftermiddagsleverans på måndagar, mellan 13-17.)

Om man inte är hemma ställs matkassen på bron och chauffören lägger veckobladet i brevlådan där även klockslag noteras gällande när kassen lämnades. Matkassar ställs aldrig utanför porten på ett lägenhetshus. De som bor i lägenhet med låst port måste därmed vara hemma för att möta upp leveransen. Man kan välja mellan att få matkasse varje vecka eller varannan vecka. Detta ändras mycket enkelt under ”Mina sidor” på hemsidan. Där kan man även välja bort leverans under vissa perioder (ex. semester). Om en leverans ska stoppas behöver detta genomföras 9 dagar innan leverans. Som ny kund får man sin första matkasse inom 1-2 veckor.

Kampanjer och rabatter

Alla nya kunder får första matkassen med minst 200kr rabatt. Störst rabatt ges på Originalkassen som kan beställas första gången för 545kr (ord.pris 945kr). Det ger en rabatt på hela 400kr.

Vårat omdöme och slutsats

Middagsfrid var först ut på den svenska marknaden med matkassar och har sedan 2007 utvecklat sitt utbud utifrån kundernas behov och efterfrågan. Dess styrka ligger i att de kan leverera till hela 300 orter, att de har en matkasse som passar de flesta hushåll och att det är mycket lätt att administrera leveranserna via ”Mitt Konto”. Ett stort plus får även Middagsfrid för deras tjänst ”a la carté” som skapar Sveriges mest flexibla matkasse. Kunden kan därmed vara säker på att enbart få de recept som efterfrågas. Nackdelen hos Middagsfrid ligger i att det saknas kassar för de med speciell intolerans så som laktos eller gluten. De har även relativt få extratjänster/extrakassar i förhållande till deras konkurrenter.