Matkomfort

/Matkomfort
Matkomfort2018-10-01T12:52:40+00:00

Med en matkasse får man maten planerad, inköpt och hemkörd. Enklar kan det väll inte bli? Jo, det kan det. Med Matkomfort är maten även förbered. Kockar förbereder nämligen måltiderna genom att laga till såserna, göra ordning smaksättare m.m. När kassen sedan levereras behövs det som mest 15-20 minuters arbetsinsats. De som vill minska arbetsinsatsen ännu mer väljer matkassen ”Vroom” som bara behöver en insats på 5-10minuter för att recepten ska bli klara.
Andra fördelar med Matkomfort är att alla ingredienser följer med i kassarna (du behöver bara ha salt och peppar hemma) samt att de strävar efter att använda närproducerade råvaror.

Premium

 • Premium
 • 4 middagar för 4 personer
  79k kr per portion
  • Premium är den matkasse som de flesta kunder väljer hos MatKomfort. Kassen är komplett med de matvaror som behövs så det enda som behöver finnas i köket är salt, peppar och köksredskap. Den består av färska råvaror som i möjligaste mån är närproducerade. Möjlighet finns att välja till ”Extra Huvudråvara”. Om så sker kommer leveransen att innehålla två portioner extra av råvaran (kött/fisk/fågel).

   Exempel på måltider är Höstig rotfruktssallad med svamp och rökt lax & Ragu på Bjärekyckling med syrlig tomatsås och basmatiris.

   Pris/Person – Premiumkassen kan beställas för 1- 6 personer och är för 4 middagar. Priset för en kasse för 4 personer är 1265kr vilket ger ett portionspris på 79kr.

 • Prova-på-pris: —
  Ord.pris 1265kr kr

Sthlmslådan

 • Sthlmslådan
 • 3 middagar för 4 personer
  95,40 kr per portion
  • Stockholmslådan passar utmärkt för de som vill undvika rött kött. Här ingår nämligen istället kyckling, fisk och vegetariska rätter. I lådan ingår även alltid grönsaker som både är närproducerade och ekologiska. En låda som därmed är bättre för miljön på flera sätt.
   Exempel på måltider är Höstlig rotfruktssallad med svamp, örtdressing och rökt lax & Ragu på Bjärekyckling med syrlig tomatsås och basmatiris.

   Pris/Person – Stockholmslådan kan beställas för 1-6 personer och är alltid för 3 middagar. Om den beställs för 4 personer blir priset 1145kr. Det innebär ett portionspris på 95,40kr.

 • Prova-på-pris: —
  Ord.pris 1145 kr

Familjefavoriter

 • Familjefavoriter
 • 4 middagar för 4 personer
  66,25kr per portion
  • Familjefavoriter är matkassen som passar alla i familjen. Recepten är klassiska rätter som barnen gillar med en smaksättning som även de vuxna uppskattar. Kassen har en rullande 7-veckorsmeny vilket betyder att menyn är identisk var sjunde vecka. Tiden som behöver läggas ner på recepten är ca 15-20 minuter.

   Exempel på måltider som ingår i Familjefavoriter är Pannbiff med tomatsås, broccoli och pasta & Kotlett med bearnaise, klyftpotatis och tomat.

   Pris/Person – Familjefavoriter är alltid för 4 personer och 4 middagar. Priset är 1060kr vilket ger ett portionspris på 66,25kr

 • Prova-på-pris: —
  Ord.pris 1060 kr

Vrooom

 • Vrooom
 • 4 middagar för 4 personer
  54.38 kr per portion
  • Matkassen för dig som vill lägga så lite tid som möjligt på matlagningen. Recepten tar inte mer än 5-10 minuter att tillaga men utan att det är snabbmat. Utöver den korta arbetsinsatsen kan maten behöva stå på spisen eller i ugnen ett tag men under den tiden kan ju annat än matlagning göras. I kassen följer det inte med några grönsaker så detta är något man själv får ha hemma.
   Exempel på måltider är Ugnsbakad fiskfilé med hollandaisesås och potatis & Svampsoppa med bacon och linser.

   Pris/Person – Vroom består av 4 portioner till 4 dagar. Priset inklusive hemleverans är 870 kr vilket ger ett portionspris på 54,38 kr.

 • Prova-på-pris: —
  Ord.pris 870 kr

Tilläggstjänster

Några tilläggstjänster finns inte på Matkomfort.

Leveransdagar och tider

Matkomfort har valt att fokusera sin verksamhet till storstäder. Det är som de själva skriver ”ett renodlat storstadskoncept”. Än så länge kan kunder i Uppsala och Stockholm beställa matkassar från Matkomfort. Enklaste sättet att se om de kan leverera matkasse är att testa med sitt postnummer i deras sökfunktion på hemsidan.

Matkassarna levereras valbart mellan varje eller varannan vecka. Det går även att enkelt byta mellan de olika kassarna de olika leveransdatumen.
Leveransen sker någon gång mellan 14-22 på söndagar. På hemsidan under ”Mina Sidor” kan man se mer exakt leveranstid. Det publiceras torsdagen (efter 15.00) före leverans.

Den tid som då anges är plus/minus 60 minuter vintertid och 30 min sommartid.

Skulle mottagaren av kassen inte vara hemma när chauffören kommer med leveransen ställs matkassen vid dörren. Chauffören skickar sen ett sms för att berätta att leverans har skett. Från och med det tillfället tar inte Matkomfort ansvar för matkassen längre.

Någon uppsägningstid finns inte på matkassarna. Vill man avboka, ändra eller säga upp sitt abonnemang ska detta däremot ske 7 dagar innan kommande leverans.

Öppningserbjudande

Något speciellt öppningserbjudande har inte Matkomfort. Men då ingen uppsägningstid finns kan man alltid testa en matkasse utan att för den skull bli tvungen att köpa fler.

Varför Välja Matkomfort?

• Främst närproducerade livsmedel
• Kockföreberedd mat som tillagas på 15-20 min
• Vroom-kassen – Laga maten på 5-10 min
• Allt som behövs för måltiderna finns i kassen (ej salt & peppar)

Omdöme och sammanfattning

Matkomfort tar konceptet ”matkasse” ett steg längre. I likhet med alla andra matkassar så planerar de veckans meny, köper in råvarorna och levererar kassen vid dörren. Men utöver det förbereder även erfarna kockar måltiderna. Det gör att tillagningstiden pressas rejält.

Många andra matkassar tar 30-40 min att tillaga. Här gäller istället 15-20 minuter. Med Vroom-kassen är tillagningstiden till och med 5-10 minuter. Detta är Matkomforts största styrka.

Självklart är det även en fördel att företaget satsar på ekologiska och närproducerade varor.

Deras nackdelar är leveransområde och flexibilitet gällande utbudet. Företaget kan än så länge enbart leverera i delar av Stockholm och Uppsala. Både familjefavoriter och Vrooom går enbart att beställa till 4 personer och 4 dagar. Några tilläggstjänster finns inte heller.