Det viktigaste, i val av matkasse , är att alla i familjen tycker om de recept som lagas. Att ingredienserna och smakerna passar stora som små i familjen. Av den anledningen har flera matkasseföretag tagit fram speciella matkassar för barn. Kassar som ofta har klassiska recept och mer barnvänlig kryddning. Framförallt är det recepten som kännetecknar en barnkasse. Men det finns också företag som gör recept som är utformade för att barnen även ska vara med i köket och tillaga maten. Mat.se erbjuder även en flexibel matkasselösning där barnen kan sätta hela veckans meny.I regel levereras barnkassarna varje eller varannan vecka. Men hos alla företag är det mycket enkelt att hoppa över enstaka leveranser eller ta uppehåll under längre period. Därmed kan man enkelt välja vilka veckor som kassen ska levereras.

Linas Barnkasse

 • Linas Barnkasse
 • 5 middagar för 4 personer
  41,45 kr per portion
  • Linas Barnkasse
   På Linasmatkasse.se beskrivs Barnkassen med ”Lätt att laga, lätt att gilla” och det sammanfattar mycket bra denna kasses innehåll. Det är lättlagat och smakerna är anpassade efter vad barnen brukar gilla. Rätterna beräknas ta 25-35 minuter att tillaga.
   Pris/Person – Linas Barnkasse är för 4 personer och 5 middagar. Den kostar 829kr
   Det ger ett portionspris på 41,45 kr
 • Prova-på-pris: 499 kr
  Ord.pris 829 kr

Linas Barnkasse utan gluten

 • Linas Barnkasse utan gluten
 • 5 middagar för 4 personer
  44,45 kr per portion
  • Linas Barnkasse utan gluten
   En barnkasse, likt kassen ovan, men med skillnaden att recepten är helt fria från gluten. Även här gäller ”Lätt att laga – lätt att gilla”. En kasse som hela familjen kan tycka om alltså. Rätterna beräknas ta 25-35minuter att tillaga.
   Pris/Person – Barnkasse utan gluten är för 4 personer och 5 middagar. Den kostar 869kr (559kr för första leveransen).
   Det ger ett portionspris på 44,45 kr.
 • Prova-på-pris: 599 kr
  Ord.pris 889 kr

Linas barnkasse Laktosfri

 • Linas barnkasse laktosfri
 • 5 middagar för 4 personer
  43,45 kr per portion
  • Linas Barnkasse laktosfri
   En matkasse som uppskattas av barnen – och föräldrarna. Här ingår inte några råvaror med laktos vilket gör kassen till en bra lösning för ex. laktosintoleranta. Recepten bjuder på klassiska rätter som presenteras med något nya smaker och ingredienser. Beräknad tillagningstid för rätterna är 25-35minuter.
   Pris/Person – Linas laktosfria barnkasse är för 4 personer och 5 middagar. Den kostar 869kr
   Det ger ett portionspris på 43,45 kr
 • Prova-på-pris: 599 kr
  Ord.pris 869 kr

Bamses barnkasse

 • bamses barnkasse
 • 5 middagar för 4 personer
  34,95 kr per portion
  • Bamses Matkasse
   I Bamses matkasse finns enkla och goda recept som är snabba att tillaga. Många av råvarorna levereras skalade eller tärnade just för att få ner tillagningstiden. Målet är att minst 25% av råvarorna är ekologiska och köttet är alltid enbart svenskt. I varje kasse följer det även med roligt pyssel till barnen i receptfoldern. Dessutom en uppgift per recept som passar perfekt för barnen att genomföra.
   Exempel på måltider är Falukorvsfärs med pasta & Citronköttbullar med rostad potatis och morotskräm.
   Pris/Person – Bamses barnkasse finns för 4 personer och 5 middagar. Den kostar vid hemleverans 699 kr och om kassen hämtas i butik 649 kr.
   Det ger ett portionspris på 34,95 kr respektive 32,45 kr.

 • Prova-på-pris: –
  Ord.pris 699 kr

Middagsfrid Barnkassen

 • middagsfrid Barnkassen
 • 4 middagar för 4 personer.
  49.70 kr per portion
  • Barnkassen
   En matkasse specialanpassade för barnens smaklökar och nyfikenhet på mat. Lär dig laga enkel och god mat från grunden. Gör egna fiskpinnar, laga vegetarisk lasagne och andra måltider utan onödiga tillsatser, något som ofta finns i de köpta färdigprodukterna.
   Barnkasse fick ”Bäst i Test” av sidan Bäst-i-Test år 2015!
   Pris/Person – Barnkassen innehåller 4 middagar för 4 personer och kostar 795kr (529kr för första beställningen). Det ger ett portionspris på 49,70kr.

   Oavsett vilken matkasse som väljs krävs det att vissa ingredienser finns i hemmet när recepten ska lagas. Det gäller då exempelvis kryddor, bakpulver, ris, gryner och matfett. Inför en leverans skickas det ut ett mail och sms där det tydligt står vad som behöver finnas för att recepten ska kunna tillagas.

   STÖD FÖR À LA CARTE

 • Prova-på-pris: 529 kr
  Ord.pris 795 kr

Mat.se

 • mat.se
 • Bygg din egen matkasse
  • Mat.se har matkassar, men dessa skiljer sig något mot klassiska matkassar med färdiga recept.
   Mat.se är i grunden en matbutik och man kan därmed välja att ”beställa ett recept” vilket innebär att man per automatik köper alla ingredienser som ingår i detta recept.
   I teorin blir det samma funktion som en klassisk matkasse men med skillnaden att det inte sker på prenumeration utan man beställer vad man vill ha vecka efter vecka.
   Några färdiga receptförslag för veckokassar finns att välja mellan för de som inte vill kombinera fritt bland de recept som finns på sidan.

Linas Barnkasse

Linas Matkasse har tre olika barnvänliga matkassar. Det är originalkassen samt varianter på denna som antigen är glutenfri eller laktosfri (se nedan).Barnkassen marknadsförs som ”Lätt att laga, lätt att gilla” och det är precis vad som erbjuds. En matkasse som uppskattas av barnen – och hela familjen. Linas Barnkasse levereras varje eller varannan vecka och är för 4 personer och 5 middagar.

Linas Barnkasse utan Gluten

Linas Glutenfria Barnkasse har flera recept som är lika som originalkassen för barn. I vissa är enstaka ingredienser utbytta och vissa recept är helt unika för denna kasse. En barnvänlig matkasse som även är glutenfri. Leverans och storlek som Linas Barnkasse.

Linas Barnkasse Laktosfri

Linas Laktosfria matkasse har laktosfria mejeriprodukter och även här bjuds det på klassiska rätter som uppskattas av både barnen och föräldrarna i familjen. Leverans och storlek som Linas Barnkasse.

City Gross – Bamses matkasse

City Gross ”Bamses matkasse” innehåller inte bara goda och barnvänliga recept till hela veckans middagar. Här har man även fokuserat på tillagningstiden och levererar många råvaror redan hackade/strimlade. En fördel med denna barnkasse är att minst 25% av alla råvaror är ekologiska och som alltid har City Gross enbart kött och kyckling från Sverige. I receptet följer lite Bamsepyssel med och i varje recept finns en uppgift för barnen att göra när maten ska lagas till. En matkasse som är för hela familjen – då inte bara gällande smak. City Gross ”Bamses Matkasse” levereras vanligtvis varje eller varannan vecka och är för 4 personer och 4 middagar.

Middagsfrid Barnkasse

Middagsfrids Barnkasse har anpassade recept till vad barnen vill ha på matbordet. Enkla och tydliga recept där man lär sig laga mat från grunden. Panera egna fiskpinnar, rulla egna köttbullar och gör måltider som hela familjen uppskattar. Denna kasse fick ”Bäst i Test” år 2015 av testsidan Bäst-i-Test. Middagsfrids Barnkasse levereras varje eller varannan vecka. Den innehåller recept för 4 personer och 4 middagar.

Mat.se

Pannkaka, Köttbullar, Janssons frestelse eller Lasagne? Låt barnen få sätta ihop sin egen meny inför veckan och skapa sedan en matkasse utifrån menyn. Det är extremt lätt tack vare Mat.se.
På Mat.se finns över 3000 recept som man kan användas för att hitta inspiration till veckans matmeny. Vid varje recept kan man ange hur många personer som receptet ska gälla för och sedan beställa de varor som ingår i receptet.

Att handla hem råvaror har aldrig varit lättare och snabbare. Sök recept – välj antal portioner och tryck ”Lägg till allt”.
Alla varor som beställs blir sedan levererade till dörren kommande vardag.
Med tjänsten ”Gör din egen matkasse” kan man planera hela veckans middagar och enkelt köpa hem de livsmedel som behövs för att göra rätterna.
Låt barnen vara med och bestämma menyn – mer tydlig barnvänlig matkasse går knappast att hitta.