Linas matkasse

/Linas matkasse
Linas matkasse2018-10-01T21:39:07+00:00

Linas Matkasse är en av dom kändaste matkassarna i Sverige, de har helt enkelt hittat ett perfekt recept på en uppskattad matkasse. Med ett brett utbud så finns det en matkasse som faller nästan alla i smaken. Nedan listar vi alla olika varianter av Linas Matkasse. Du kan även besöka Linas mataffär online där du kan komplettera din matkasse med andra varor som du behöver i hemmet.

Om Linas matkasse

Linas Matkasse har som filosofi att ”inspirera familjer till att äta god och sund mat och spara tid när det är som allra mest ont om den”. Det sammanfattar även mycket väl vad som erbjuds i deras utbud. Alla kassar har mycket näringsrikt innehåll (mellan 500 och 750kcal/port) och måltiderna går fort att tillaga. Varje kasse och recept har även tydlig markering gällande tillagningstid. Företaget är idag ett av de största företagen inom matkassar och levererar ca en miljon portioner varje månad till personer över hela Sverige.

Fruktkassen

De som abonnerar på en matkasse kan komplettera leveransen med en fruktkasse. Det är ca 4kg frukt. Bananerna är alltid både KRAV- och Fairtrade-märkta. Pris: 109kr för 4kg vilket ger ett kilopris på 27,25kr

Salladskassen

Perfekt tilläggskasse för de som vill ha ännu mer grönt på tallriken utöver det som följer med i de vanliga matkassarna. Linas Salladskasse innehåller grönsaker för 3 sallader (eller tillagade grönsaker). Detta då till 2 personer. Pris: 119kr vilket ger ett portionspris på 19,80kr

Linas energimix

Linas energimix är full av småpåsar av energirika (men nyttiga) produkter. Ta med en förpackning nötter eller dadlar till jobbet istället för en godbit. Ät nöt- och fruktblandning på väg till träningen. Nyttiga och enkla mellanmål att ta med sig var som helst – när som helst. Pris: 99kr

Linas Kom i Form

En av de få produkter som inte går att äta hos Linas Matkasse är ”Lina Kom i form”. Detta är 23 olika träningsfilmer som blir tillgängliga så länge som prenumerationen pågår. Få Kits Gölevik som din personliga tränare på filmen och kom igång med vardagsmotionen. Pris: 49kr

Samtliga tilläggsprodukter kan enbart beställas tillsammans med vanlig matkasse.

Linas Matbutik

I Linas Matbutik kan man komplettera matkassen med en rad olika livsmedel. Kanske fyra liter mjölk eller några limpor? Matvarorna levereras tillsammans med leveransen av matkassen. Linas Matbutik lanserades 2016 och är en tjänst som fortfarande växer mycket både i utbud och var leveranser kan ske.

Få upp till 400 kr i rabatt

Nöjd kund-garanti & Ingen bindningstid

Fri frakt direkt hem till din dörr

  • Leverans: Söndag-måndag, kl. 17-22
  • 3-5 middagar, 2-6 personer
  • Läs mer: Linas Matkasse
Till Linas Matkasse
Linas Matkasse Original

Linas Originalkasse

5 middagar för 4 personer

26,45 kr 41,45 per portion

Prova-på-pris: 529 kr

Ordinarie pris: 829 kr

Till Linas Matkasse
Linas barnfamilj barnmatkasse

Linas barnfamilj

5 middagar för 4 personer

28,95 kr 43,95 per portion

Prova-på-pris: 579 kr

Ordinarie pris: 879 kr

Till Linas Matkasse
Linas vegetariska matkasse

Vegetariska kassen

4 middagar för 4 personer

31,19 kr 49,93 per portion

Prova-på-pris: 499 kr

Ordinarie pris: 799 kr

Till Linas Matkasse

Linas Matkasse leveransdagar och tider

Linas Matkasse kan levereras i hela 600 orter. Den nordligaste staden är Boden och den sydligaste Ystad. Matkassarna levereras söndagar och måndagar. Viken dag beror på var i landet man bor samt vilken matkasse som har beställts. Vilken dag leverans kommer att ske syns tydligt på ”Mina Sidor” som nås via Linasmatkasse.se. Kom ihåg att ändra/avboka kassar minst 8 dagar i förväg. Uppsägningstiden är därmed också 8 dagar.

Leverans sker alltid 17-22. Om ingen är hemma och möter upp ställer chauffören matkassen utanför dörren och skickar sedan ett sms om att den är levererad. Till alla recept finns en lista på produkter som är ”bra att ha hemma”. Det kan exempelvis vara matfett och kryddor. Under veckan innan kommande leverans meddelas det via mail vad man bör köpa under helgen för att kommande recept ska kunna följas helt och hållet.

Kampanjer och rabatter

Likt de flesta företag som erbjuder matkasse så ger Linas Matkasse rejält rabatt på den första kassen. Det rör sig vanligtvis om 250-400kr i rabatt. Mest rabatt ges på Linas Originalkasse med ekologiskt alternativ som då kan köpas för 799kr istället för 1099kr, en rabatt på 400kr.

Klubb Lina

För varje matkasse som levereras från Linas Matkasse ges poäng. Dessa poäng kan sedan växlas in mot olika premier. Det kan exempelvis vara en Le Creusetgryta, 3 nummer av tidningen ”Allt om Mat” eller ett zestjärn.

Plate for Plate bistånd

Linas Matkasse hade redan från början fokus på att skapa enkla vägar till bistånd. Idag finns deras biståndsprojekt på sex olika skolor i Tharaka (Kenya) där mat serveras till sammanlagt 2400 barn. De som har matkasse från Lina kan aktivera ett eget givande genom ett SMS. Då betalas 2kr extra för varje portion som levereras. Pengar som går till de som verkligen behöver mat och stöd. Vid vissa leveranser av matkassar skickas det även ut information om dessa biståndsprojekt och hur man kan vara med och bidra.

Nöjd Kund Garanti

Den kund som har fått fyra matkassar och efter dessa leveranser inte känner sig nöjd kan få pengarna tillbaka för den kasse som först levererades av dessa fyra. Hela 92% av alla kunder hos Linas Matkasse har gett företaget fyra eller fem stjärnor på en femgradig skala. Företaget har även fått goda recensioner av Aftonbladet, Expressen, MåBra och SvD.

Vårat omdöme och slutsats

Linas Matkasse är en av Sveriges största leverantörer av matkassar. Det är lätt att förstå dess framgång när 92% av dess kunder ger dem minst 4 av 5 i betyg. De har helt enkelt hittat ett perfekt recept på en uppskattad matkasse.

En stor fördel med Linas Matkasse är Linas Matbutik. Därmed kan matkassen enkelt kompletteras med basvaror till köket. Här kan man även köpa de kryddor och andra ingredienser som annars förväntas finnas hemma när recepten från matkassarna ska tillagas. Att kunna komplettera med basvaror är det få andra matkasseföretag som erbjuder.

De får även plus för flera nyttiga tilläggskassar och flexitariankassen. Små steg som förändrar kosten och som i längden påverkar hur vi mår. Ett extra plus ges även tack vare det engagemang i biståndsarbete som företaget gör.

Dess nackdel ligger främst i utbudet av matkassar. Här finns exempelvis barnkassar som är utan laktos eller gluten – men inte ordinarie kassar för de som inte vill ha barnvänlig mat. De flesta kassar är även för 4 personer vilket gör att mindre hushåll kan uppleva de för stora. Som ett komplement finns ”Kasse för två” men i jämförelse med många andra är utbudet litet för de mindre kassarna. Här är även portionspriset över 60kr vilket bör anses vara högt i sammanhanget.