Linas matkasse är en av dom kändaste och populäraste matkassarna i Sverige, de har helt enkelt hittat ett perfekt recept på en uppskattad matkasse. Med ett brett utbud så finns det en kasse som faller nästan alla i smaken. Nedan listar vi alla olika varianter av linas matkasse. Glöm inte bort att besöka Linas mataffär online där du kan komplettera dina matkassar med andra varor som du kanske behöver i hemmet. Lycka till!

Linas originalkasse

 • Linas originalkasse
 • 5 middagar för 4 personer
  41,45 kr per portion
   • Linas Originalkasse

   

    Linas Originalkasse är en familjefavorit som funnits länge hos företaget. En matkasse för de som gillar klassiska rätter men gärna prövar på lite nya smaker. Passar utmärkt för hela familjen. Beräknad tillagningstid är 25-45 minuter per rätt.

   

    Pris/Person – Originalkassen innehåller mat för 4 personer och 5 middagar. Denna kasse kostar 799kr (499kr vid första leverans).

   

   Det ger ett portionspris på 41,45kr
 • Prova-på-pris: 499 kr
  Ord.pris 829 kr

Linas Originalkasse 70% EKO

 • Linas Original eko
 • 5 middagar för 4 personer
  49,95 kr per portion
   • Linas Originalkasse 70% EKO

   

    

     Pris/Person – Originalkassen EKO innehåller mat åt 4 personer för 5 middagar . Denna kasse kostar 999 kr (599 kr vid första leverans).

    

    Det ger ett portionspris på 49,95 kr (29,95 kr första leverans)
  • Prova-på-pris: 599 kr
   Ord.pris 999 kr

  Linas Lättlagade kasse

  • Linas Lättlagade kasse
  • 3 middagar för 4 personer
   53,25 kr per portion
    • Linas Lättlagade kasse

    

     Linas mest lättlagade kasse där recepten förväntas ta 25-35minuter. Passar perfekt för de som vill ha lättlagad och nyttig mat som även går snabbt att tillaga. Här bjuds det ofta på kända klassiska rätter men med en ny touch.

    

     Pris/Person – Den lättlagade kassen är för 4 personer och 3 middagar. Priset är 619kr (299kr vid första leverans)

    

    Det ger ett portionspris på 53,25kr.
  • Prova-på-pris: 399 kr
   Ord.pris 639 kr

  Linas Flexitariankasse

  • Linas Flexitariankasse
  • 4 middagar för 4 personer
   49.90 kr per portion
    • Linas Flexiteriankasse

    

     Flexiterian är en mix av vegetariankassen och originalkassen. Helt enkelt mer grönt och mindre kött. Ett bra sätt att äta nyttigare och mer miljömedvetet utan att för den skull ta bort kött och hållet från kosten. Beräknad tillagningstid på recepten är 25-45minuter.

    

     Pris/Person – Linas Flexiteriankasse innehåller recept för 4 personer och 4 middagar. Kassen kostar 799kr (399kr för första leverans)

    

    Det ger ett portionspris på 49,90kr.
  • Prova-på-pris: 499 kr
   Ord.pris 799 kr

  Linas Barnkasse

  • Linas Barnkasse
  • 5 middagar för 4 personer
   41,45 per portion
    • Linas Barnkasse

    

     På Linasmatkasse.se beskrivs Barnkassen med ”Lätt att laga, lätt att gilla” och det sammanfattar mycket bra denna kasses innehåll. Det är lättlagat och smakerna är anpassade efter vad barnen brukar gilla. Rätterna beräknas ta 25-35 minuter att tillaga.

    

     Pris/Person – Linas Barnkasse är för 4 personer och 5 middagar. Den kostar 829 kr .

    

    Det ger ett portionspris på 41,45 kr
  • Prova-på-pris: 499 kr
   Ord.pris 829 kr

  Linas Barnkasse utan gluten

  • Linas Barnkasse utan gluten
  • 5 middagar för 4 personer
   44.45 kr per portion
    • Linas Barnkasse utan gluten

    

     En barnkasse, likt kassen ovan, men med skillnaden att recepten är helt fria från gluten. Även här gäller ”Lätt att laga – lätt att gilla”. En kasse som hela familjen kan tycka om alltså. Rätterna beräknas ta 25-35minuter att tillaga.

    

     Pris/Person – Barnkasse utan gluten är för 4 personer och 5 middagar. Den kostar 889kr (445kr för första leveransen).

    

    Det ger ett portionspris på 44,45kr.
  • Prova-på-pris: 599 kr
   Ord.pris 889 kr

  Linas barnkasse Laktosfri

  • Linas barnkasse laktosfri
  • 5 middagar för 4 personer
   43.45 kr per portion
    • Linas Barnkasse laktosfri

    

     En matkasse som uppskattas av barnen – och föräldrarna. Här ingår inte några råvaror med laktos vilket gör kassen till en bra lösning för ex. laktosintoleranta. Recepten bjuder på klassiska rätter som presenteras med något nya smaker och ingredienser. Beräknad tillagningstid för rätterna är 25-35minuter.

    

     Pris/Person – Linas laktosfria barnkasse är för 4 personer och 5 middagar. Den kostar 869kr (435 kr för första leveransen)

    

    Det ger ett portionspris på 43,45kr
  • Prova-på-pris: 599 kr
   Ord.pris 869 kr

  Linas vegetariska kasse

  • Linas vegetariska kasse
  • 3 middagar för 4 personer
   49.90 kr per portion
    • Linas vegetariska kasse

    

     Härligt gröna och goda recept som är helt vegetariska. Något att testa på för de som vill lära sig fler enkla vegetariska recept, oavsett om man är vegetarian eller bara vill välkomna in nyttigheterna i sin matlagning. Kassen innehåller ost, ägg och mjölkprodukter och recepten beräknas ta 25-45 minuter.

    

     Pris/Person – Vegetariska matkassen är till 4 personer och 3 middagar. Kassen kostar 599kr (299kr för första leveransen).

    

    De ger ett portionspris på 49,90kr.
  • Prova-på-pris: 299 kr
   Ord.pris 599 kr

  Linas Inspirationskasse

  • Linas Inspirationskasse
  • 3 middagar för 4 personer
   54.00 kr per portion
    • Linas inspirationskasse

    

     Många beställer matkasse för att få lite inspiration i matlagningen. Med matkassen ”Inspirationskassen” finns ännu mer inspiration. Här blandas nya idéer med klassisk husmanskost i en mix som bjuder på härlig ny inspiration. Rätterna beräknas ta 30-45 minuter att tillaga.

    

     Pris/Person – Inspirationskassen är för 4 personer och 3 middagar och kostar 649kr (325 kr för första leveransen).

    

    Det ger ett portionspris på 54,00kr
  • Prova-på-pris: 399 kr
   Ord.pris 649 kr

  Linas Supersnabba kasse

  • Linas supersnabba kasse
  • 4 middagar för 4 personer
   53 kr per portion
    • Pris/Person – Linas Supersnabba kasse för 4 personer och till 4 middagar. Priset för kassen är 849 kr (499 kr för första leverans)

    

    Det ger ett portionspris på 53 kr.
  • Prova-på-pris: 499 kr
   Ord.pris 849 kr

  Om Linas matkasse

  Linas Matkasse har som filosofi att ”inspirera familjer till att äta god och sund mat och spara tid när det är som allra mest ont om den”. Det sammanfattar även mycket väl vad som erbjuds i deras utbud. Alla kassar har mycket näringsrikt innehåll (mellan 500 och 750kcal/port) och måltiderna går fort att tillaga. Varje kasse och recept har även tydlig markering gällande tillagningstid. Företaget är idag ett av de största företagen inom matkassar och levererar ca en miljon portioner varje månad till personer över hela Sverige.

  Tilläggstjänster

  Fruktkassen

  De som abonnerar på en matkasse kan komplettera leveransen med en fruktkasse. Det är ca 4kg frukt. Bananerna är alltid både KRAV- och Fairtrademärkta. Pris: 109kr för 4kg vilket ger ett kilopris på 27,25kr

  Salladskassen

  Perfekt tilläggskasse för de som vill ha ännu mer grönt på tallriken utöver det som följer med i de vanliga matkassarna. Linas Salladskasse innehåller grönsaker för 3 sallader (eller tillagade grönsaker). Detta då till 2 personer. Pris: 119kr vilket ger ett portionspris på 19,80kr

  Linas energimix

  Linas energimix är full av småpåsar av energirika (men nyttiga) produkter. Ta med en förpackning nötter eller dadlar till jobbet istället för en godbit. Ät nöt- och fruktblandning på väg till träningen. Nyttiga och enkla mellanmål att ta med sig var som helst – när som helst. Pris: 99kr

  Linas Kom i Form

  En av de få produkter som inte går att äta hos Linas Matkasse är ”Lina Kom i form”. Detta är 23 olika träningsfilmer som blir tillgängliga så länge som prenumerationen pågår. Få Kits Gölevik som din personliga tränare på filmen och kom igång med vardagsmotionen. Pris: 49kr

  Samtliga tilläggsprodukter kan enbart beställas tillsammans med vanlig matkasse.

  Linas Matbutik

  I Linas Matbutik kan man komplettera matkassen med en rad olika livsmedel. Kanske fyra liter mjölk eller några limpor? Matvarorna levereras tillsammans med leveransen av matkassen. Linas Matbutik lanserades 2016 och är en tjänst som fortfarande växer mycket både i utbud och var leveranser kan ske.

  Leveransdagar och tider

  Linas Matkasse kan levereras i hela 600 orter. Den nordligaste staden är Boden och den sydligaste Ystad. Matkassarna levereras söndagar och måndagar. Viken dag beror på var i landet man bor samt vilken matkasse som har beställts. Vilken dag leverans kommer att ske syns tydligt på ”Mina Sidor” som nås via Linasmatkasse.se. Kom ihåg att ändra/avboka kassar minst 8 dagar i förväg. Uppsägningstiden är därmed också 8 dagar.

  Leverans sker alltid 17-22. Om ingen är hemma och möter upp ställer chauffören matkassen utanför dörren och skickar sedan ett sms om att den är levererad. Till alla recept finns en lista på produkter som är ”bra att ha hemma”. Det kan exempelvis vara matfett och kryddor. Under veckan innan kommande leverans meddelas det via mail vad man bör köpa under helgen för att kommande recept ska kunna följas helt och hållet.

  Öppningserbjudande

  Likt de flesta företag som erbjuder matkasse så ger Linas Matkasse rejält rabatt på den första kassen. Det rör sig vanligtvis om 250-350kr i rabatt. Mest rabatt ges på Linas Stora Originalkasse som då kan köpas för 699kr istället för 1149kr, en rabatt på 448kr. Här kan du se alla kassar och dess priser https://www.linasmatkasse.se/priser/

  Klubb Lina

  För varje matkasse som levereras från Linas Matkasse ges poäng. Dessa poäng kan sedan växlas in mot olika premier. Det kan exempelvis vara en Le Creusetgryta, 3 nummer av tidningen ”Allt om Mat” eller ett zestjärn.

  Plate for Plate Bistånd
  Linas Matkasse hade redan från början fokus på att skapa enkla vägar till bistånd. Idag finns deras biståndsprojekt på sex olika skolor i Tharaka (Kenya) där mat serveras till sammanlagt 2400 barn. De som har matkasse från Lina kan aktivera ett eget givande genom ett SMS. Då betalas 2kr extra för varje portion som levereras. Pengar som går till de som verkligen behöver mat och stöd. Vid vissa leveranser av matkassar skickas det även ut information om dessa biståndsprojekt och hur man kan vara med och bidra.

  Varför Linas Matkasse?

  Nöjd Kund Garanti

  Den kund som har fått fyra matkassar och efter dessa leveranser inte känner sig nöjd kan få pengarna tillbaka för den kasse som först levererades av dessa fyra.

  Extremt nöjda kunder

  Hela 92% av alla kunder hos Linas Matkasse har gett företaget fyra eller fem stjärnor på en femgradig skala. Företaget har även fått goda recensioner av
  Aftonbladet, Expressen, MåBra och SvD.

  Lång erfarenhet

  Linas matkasse har levererat över 50 miljoner portioner sedan starten 2008.

  Sänker matkostnaden

  Hela 80% av kunderna hos Linas Matkasse anser att deras matkostnad minskat, eller varit oförändrad, sedan man började med matkassen. Orsaken är att man slipper spontanhandla (då man ofta köper mer än nödvändigt) och att recepten är uträknade så at det ska bli ett minimalt svin.

  Vårat omdöme och slutsats

  Linas Matkasse är en av Sveriges största leverantörer av matkassar. Det är lätt att förstå dess framgång när 92% av dess kunder ger dem minst 4 av 5 i betyg. De har helt enkelt hittat ett perfekt recept på en uppskattad matkasse.

  En stor fördel med Linas Matkasse är Linas Matbutik. Därmed kan matkassen enkelt kompletteras med basvaror till köket. Här kan man även köpa de kryddor och andra ingredienser som annars förväntas finnas hemma när recepten från matkassarna ska tillagas. Att kunna komplettera med basvaror är det få andra matkasseföretag som erbjuder.

  De får även plus för flera nyttiga tilläggskassar och flexitariankassen. Små steg som förändrar kosten och som i längden påverkar hur vi mår. Ett extra plus ges även tack vare det engagemang i biståndsarbete som företaget gör.

  Dess nackdel ligger främst i utbudet av matkassar. Här finns exempelvis barnkassar som är utan laktos eller gluten – men inte ordinarie kassar för de som inte vill ha barnvänlig mat. De flesta kassar är även för 4 personer vilket gör att mindre hushåll kan uppleva de för stora. Som ett komplement finns ”Kasse för två” men i jämförelse med många andra är utbudet litet för de mindre kassarna. Här är även portionspriset över 60kr vilket bör anses vara högt i sammanhanget.