Laktosfri matkasse

/Laktosfri matkasse
Laktosfri matkasse2018-10-01T12:52:41+00:00

Utbudet på laktosfria produkter är idag mycket stort. Det brukar vanligtvis inte vara svårt att hitta alternativ. Ännu enklare blir det om en laktosfri matkasse beställs. Alla råvaror för veckans middagar (vardagar) levereras i en kasse i början av veckan komplett med tillhörande recept. Att laga laktosfria middagar har knappast varit enklare.
De laktosfria matkassar som nämns nedan har vanligtvis leverans varje eller varannan vecka. Men det är enkelt att gå in på ”Mina sidor” och därmed boka av enstaka leveranser eller ta längre pauser.

Laktosfria kassen

 • City Gross laktosfri
 • 5 middagar för 4 personer
  33,45 kr per portion
  • Matkasse Laktosfri
   City Gross laktosfria matkasse är helt fri från laktos och till hela familjen. På menyn under en vecka finns alltid minst en rätt med köttfärs, en med fisk och en med kött. Som alltid är det enbart svenskt kött och svensk kyckling.
   Exempel på middagar är Biffar med rostad potatis och krispig gurksallad & Ört- och tomatbakad spätta med spenat och pasta.
   Den laktosfria matkassen är för 4 personer och 5 middagar. Kassen kostar vid hemleverans 669 kr och om kassen hämtas i butik 619 kr.
   Det ger ett portionspris på 33,45kr respektive 30,90kr

 • Prova-på-pris: 469
  Ord.pris 669 kr

Viktväktarnas laktosfria matkasse

 • viktväktarnas laktosfria matkasse
 • 5 middagar för 4 personer
  38,95 kr per portion
  • Viktväktarnas Laktosfria matkasse
   Alla recept är laktosfria och anpassade till viktväktarnas SmartPoints. Både nyttigt, gott och enkelt att tillaga. Recepten är utvalda av Karin Nileskog som till vardags jobbar som kost- och utbildningsansvarig på Viktväktarna.
   Exempel på middagar är Lax med örttäcke och potatismos & Räk- och risonisallad.
   Pris/Person – Viktväktarnas laktosfria matkasse finns för 2 eller 4 personer och 3 eller 5 middagar. Kassen till 4 personer och 5 middagar kostar 779 kr och om den hämtas i butik 729 kr
 • Prova-på-pris: 579
  Ord.pris 779 kr

Linas barnkasse Laktosfri

 • Linas barnkasse laktosfri
 • 5 middagar för 4 personer
  43.45 kr per portion
  • Linas Barnkasse laktosfri
   En matkasse som uppskattas av barnen – och föräldrarna. Här ingår inte några råvaror med laktos vilket gör kassen till en bra lösning för ex. laktosintoleranta. Recepten bjuder på klassiska rätter som presenteras med något nya smaker och ingredienser. Beräknad tillagningstid för rätterna är 25-35minuter.
   Pris/Person – Linas laktosfria barnkasse är för 4 personer och 5 middagar. Den kostar 869kr
   Det ger ett portionspris på 43.45 kr
 • Prova-på-pris: 599 kr
  Ord.pris 869 kr

Valio middagskasse (Stockholm)

 • mat.se
 • 5 middagar för 4 personer
  Pris varierar
  • Mat.se har matkassar, men dessa skiljer sig något mot klassiska matkassar med färdiga recept. Mat.se är i grunden en matbutik och man kan därmed välja att ”beställa ett recept” vilket innebär att man per automatik köper alla ingredienser som ingår i detta recept. I teorin blir det samma funktion som en klassisk matkasse men med skillnaden att det inte sker på prenumeration utan man beställer vad man vill ha vecka efter vecka. Några färdiga receptförslag för veckokassar finns att välja mellan för de som inte vill kombinera fritt bland de recept som finns på sidan.
 • Pris varierar
  Endast i Stockholm

City Gross – Matkasse Laktosfri

City Gross ”Matkasse Laktosfri” är en matkasse som passar hela familjen och räcker till hela veckans middagar. På veckomeny finns alltid en köttfärsrätt, en fiskrätt och en kötträtt. City Gross har alltid svenskt kött och svensk kyckling. Leverans sker vanligtvis varje eller varannan vecka. Matkasse Laktosfri är för 4 personer och fem middagar.

Bra mat Hemma – Låglaktoskasse

Bra mat Hemmas ”Låglaktoskasse” är inte helt laktosfri vilket även namnet på kassen avslöjar. De allra flesta råvaror som skickas med är helt utan laktos. Ibland levereras däremot även produkter som är låglaktos (ex ost). I dessa fall kan dessa ingredienser väljas bort om intoleransen är stor. Leverans sker varje eller varannan vecka. Kassen är för 4 eller 6 personer och för 5 middagar.

Viktväktarnas Laktosfria matkasse

En perfekt matkasse för de som vill gå ner i vikt och av någon anledning behöver undvika laktos. Recepten är utformade efter det viktprogram som Viktväktarna använder sig av och det står därmed på recepten hur många points de är på. Leverans sker vanligtvis varje eller varannan vecka. Den har recept som räcker till 2 eller 4 personer och 3 eller 5 middagar.

Linas Matkasse – Linas Barnkasse Laktosfri

Linas Matkasse har flera olika matkassar som vänder sig till barnfamiljer. En av dessa är ”Linas Barnkasse Laktosfri”. Ofta är det klassiska rätter som recepten bjuder på – men inte sällan med en ny touch eller med nya ingredienser. Leverans sker vanligtvis varje eller varannan vecka och kassen är för 4 personer och 5 middagar.

Mat.se – Valios Middagskasse

Mat.se förknippas mest med att vara en mycket stor onlinebutik för matvaror. Men de har även några färdigkomponerade matkassar varav ”Valios Middagskasse” är en. Valio är ett finskt märke på mejeriprodukter och är känd för att ha ett stort utbud av just laktosfria produkter. Valios middagskasse är i grunden för 4 personer och 5 middagar även om detta går att justera mycket flexibelt. Däremot har inte Mat.se någon abonnemangstjänst. Man behöver därför logga in på hemsidan och genomföra köp inför varje vecka som man vill ha denna laktosfria middagskasse löpande. Fördelen är att man vid samma tillfälle kan beställa allt annat som en stor livsmedelsbutik erbjuder.