GI-boxen

GI-boxen2018-10-01T12:52:42+00:00

GI-boxen är ett väldigt smidigt alternativ för dig som har begränsat med tid men ändå vill äta nyttigt! Du får fryst färdiglagad mat i portionsförpackingar som du enkelt värmer upp när det är dags att äta. 20 portioner totalt per leverans. Detta gör att du alltid har ett nyttigt alternativ redo!

GI-boxen

  • GI-boxen
  • 20 måltider. (10 lunch 10 middag)
    57 kr per portion
    • En kasse består alltid av 20 portioner och 10 olika måltider. Dessa är frysta och kan därmed lägga i frysen vid leverans. Sedan räcker de under två veckor (lunch och middag på vardagar).
  • Prova-på-pris:-
    Ord.pris 1295 kr

Om företaget

GIboxen är en matkasse för de som följer GI-metoden eller de som överlag vill äta nyttigare. Utöver att alla måltider är komponerade utifrån GI-metoden så kännetecknas denna matkasse av att det är frysta färdiga måltider.
Matkassar brukar förknippas med råvaror som ska tillagas i hemmet men denna matkasse gör det ännu enklare att äta nyttigt och gott. Med portionsförpackningar av GI-mat blir det extremt enkelt att följa GI-metoden, och för många ett sätt att gå ner i vikt.

Variation av kassar

Giboxen erbjuder mat som är speciellt framtagen för att passa till de som vill äta enligt GI. En kasse består alltid av 20 portioner och 10 olika måltider. Dessa är frysta och kan därmed lägga i frysen vid leverans. Sedan räcker de under två veckor (lunch och middag på vardagar).
Med leveransen kommer även recept på måltider som kan lagas på helgen och även tips på vad som kan ätas till frukost och till mellanmål. Allt enligt GI-metoden.
GIboxen är därmed inte bara en matkasse som levererar nyttig mat. Med kassen följer även hjälp till de som vill gå ner i vikt eller av annan anledning vill äta enligt denna metod.
Pris: 1295kr per leverans (20 portioner)
Det ger ett portionspris på 64,75kr.

Tilläggstjänster

Att äta bra mat är ett första steg för att gå ner i vikt och må bra. Enligt Giboxen.se är den genomsnittliga viktnedgången bland de som väljer denna box hela 4,5kg. Men samtidigt spelar självklart motion, ålder och vad man äter utöver dessa måltider in. Även detta kan man få hjälp med via en prenumeration på denna matkasse.
När man blir prenumerant får man tillgång till en stor receptbas för GI-måltider där alla recept är skapade av Ola Lauritzon. Utöver detta ingår även nyhetsmail och inspiration för de som vill följa GI-programmet för att äta nyttigare.

Leveransdagar och tider

Om GI-boxen kan leverera till din stad kan enkelt ses på hemsidan. Genom att fylla ditt postnummer längst ner på deras hemsida går det att se om leverans kan ske eller inte.
Leverans sker varannan vecka. Detta sker på antingen söndagar mellan 15-22 eller måndagar/tisdagar mellan 17-22. Vilken dag som leverans kommer att ske på beror på var i landet man bor. Vid leverans ställer chauffören papperskassar med de frysta måltiderna vid dörren om ingen är hemma.
En leverans består av 2*10 måltider. Det gör att dessa måltider räcker i två veckor för både lunch och middag. Detta med tanken att egna måltider lagas på helgerna. Vid leverans lämnas även receptförslag som kan användas under helgerna.
Den som vill hoppa över en leverans, avsluta abonnemanget eller göra andra förändringar behöver kontakta företaget. Det går alltså inte att administrera prenumerationen på egen hand. Eventuella förändringar måste ske senast onsdagen före kommande leverans.

Öppningserbjudande

Något öppningserbjudande finns inte hos GIboxen. Däremot erbjuder de ”Pengar-tillbaka-Garanti” vilket gör att man kan få pengarna tillbaka om man inte är nöjd med produkterna.

Varför GIboxen?
• Pengar-tillbaka-Garanti. Den som inte är nöjd med GIboxen skickar tillbaka resterande boxar och förklarar varför man är missnöjd. Företaget ger då tillbaka kostnaden för maten.
• Färdigmat att värma. Ställ förpackningen i micron och värm. Mer än så krävs inte för att få en nyttig och god måltid.
• Enkel viktnedgång. Kosten är en mycket viktig faktor för att kunna gå ner i vikt. Med GIboxen ges en enkel lösning för att äta nyttigt, gott och på ett sätt som gör att man kan gå ner i vikt. Självklart kan dessa matlådor även ätas av de som enbart vill äta nyttigare.

Omdöme/Sammanfattning/Slutsats

Den stora fördelen med GIboxen är dess enkelhet och att alla måltider är tillagade med tanke på GI-metoden. I och med att de är frysta kan man själv välja vilken takt som de ska ätas upp. Några minuter i micron och den nyttiga och goda måltiden är klar.
Många väljer även denna matkasse tack vare att det är ett tydligt sätt att gå ner i vikt utan att för den skull ”svälta sig”. Enligt företaget är den genomsnittliga viktnedgången 4,5kg vilket många mår bra av att gå ner. Andra väljer GIboxen som ett komplement till vardagskosten. Att ha 20 nyttiga ”snabbmatsportioner” är betydligt bättre än att fylla frysen med betydligt sämre alternativ.
Nackdelen med GIboxen är att maten är fryst och att de inte levererar över hela Sverige. Många anser att fryst mat inte är lika gott som färsk mat så man får väga fördelarna mot nackdelarna.
För de som söker enkel ”snabbmat” som är nyttig är detta ett utmärkt alternativ.