Food Monkey

/Food Monkey
Food Monkey2018-10-01T12:52:40+00:00

Food Monkey är matkassen för dig som gillar att laga mat!. Så presenterar företaget sig själva på sin hemsida – men samma mening kan ju flertalet andra matkassar på marknaden också marknadsföra sig med. Det som främst skiljer Food Monkey från övriga matkassar är betoningen på det ekologiska och närproducerade.

Food Monkey satsar stort på miljön, vilket främst visar sig i form av riktigt bra råvaror. Maten är genomgående hälsosam och recepten är snabblagade. Food Monkey riktar sig mot dem som värnar om miljön, hälsan och som gärna sparar tid på matlagningen.

Foodie lover (Medium)

 • Foodie lover medium
 • 4 Middagar , 2 Personer
  pris per portion 87,38 (74,87 kr med prova-på-pris)
 • Prova-på-pris: 599 kr
  Ord.pris 699 kr

Foodie lover (Large)

 • Foodie lover Large
 • 4 middagar, 4 Personer
  56,18kr kr per portion (43,68 kr med prova-på-pris)
 • Prova-på-pris: 699 kr
  Ord.pris 899 kr

Weekend Lyx (Medium)

 • Weekend Lyx Medium
 • 3 middagar + Frukostpaket (M), 2 pers
  116,50kr per portion (99,8 kr med prova-på-pris)
 • Prova-på-pris: 599 kr
  Ord.pris 699 kr

Weekend Lyx (Large)

 • weekend lyx large
 • 3 middagar + Frukostpaket (L) , 4 personer
  75kr per portion (58.25 kr med prova-på-pris)
 • Prova-på-pris: 699 kr
  Ord.pris 899 kr kr

Variation av kassar

Utbudet hos Food Monkey är genomgående ekologiskt och närodlat, precis som nämnt i inledningen på denna text. Deras matkassar sorteras in i två olika koncept: Foodie Lover och Weekend Lyx:

Foodie Lover

Foodie Lover är en vardagskasse som går att välja i antingen storleken Medium eller Large. Skillnaden mellan dem båda är enbart mängden. Både innehåller 4 nyttiga och snabblagade recept, där allt tillagas från grunden. Om innehållet inte är ekologiskt, är det svenskt eller närproducerat.

Pris/Person – Foodie Lover kan beställas för 4 dagar och är till för 2 – 4 personer. Large innehåller 4 middagar för 4 personer och kostar 899kr (699kr första gången). Det ger ett portionspris på 56,18kr.

Weekend Lyx

Weekend Lyx är en helgkasse som innehåller 3 recept som är lite lyxigare än dem i vardagskassen. Weekend Lyx kommer precis som Foodie Lover i två olika storlekar; Medium och Large.

Precis som med vardagskassan är det Food Monkeys målsättning att även här leverera kassarna med så mycket ekologiskt i som möjligt. Förutom de tre middagsrecepten, ingår även ett utvalt frukostpaket. Den stora versionen är för 4 personer, medan den mindre är för 2 personer.

Pris/Person – Weekend Lyx kan beställas till 2 eller 4 personer och är till 3 middagar. Utöver det ingår frukostpaket (medium eller large). Weekend Lyx Large är för 4 personer och 3 middagar samt frukost för 4 personer och kostar 899kr (699kr första gången).

Leveransdagar och tider

Food Monkey leverar till de flesta delarna i Storstockholm – från Jordbro i söder, till Upplands Väsby och Kungsängen i norr. I beställningen anger du ett datum som beställningen sedan kommer på.

Exakt tid kan inte ges, men någon gång mellan 15 och 21 levereras kassen till din dörr. Vardagskassen (Foodie Lover) levereras på söndagar, medan helgkassen (Weekend Lyx) kommer på torsdagar. Om du råkar vara borta när chauffören kommer med maten, ställer han eller hon maten vid din dörr. Du får då ett sms om att varorna har kommit.

Ändringar i prenumerationen ska ske 7 dagar i förväg.

Öppningserbjudande

Food Monkey erbjuder, likt många andra matkasseföretag, en bra rabatt genom sina prova-på-priser. På mediumstorlekarna (oavsett om det är Foodie Lover eller Weekend Lyx) sparar du 100 kronor på ditt första köp. På de storlekarna ”Large” sparar du 200 kronor på ditt första köp.

Varför välja Food Monkey?

Schysst mot miljön – Food Monkey skiljer sig från konkurrenterna genom sin tonvikt på miljön. Således kan den här matkassen rekommenderas till den som värnar om klimatet, äter ekologiska varor och som vill stödja det närproducerade.

Rolig matlagning – Medan vissa matkassar levererar maten så pass färdig att den bara behövs värmas, skickar Food Monkey istället råvarorna. All mat tillagas alltså från grunden, varför den också kan rekommenderas till den som själv gillar att laga mat efter spännande recept.

Bra för hälsan – Recepten är genomgående nyttiga, samtidigt som de enligt Food Monkey själva är spännande och goda. Råvarorna är närproducerade och fräscha, vilket även det kan påverka hälsan positivt.

Omdöme/Sammanfattning/Slutsats

Food Monkey är en ännu en ganska ny aktör på marknaden, och konceptet (betoningen på det ekologiska och närproducerade) finns det flera andra konkurrenter på marknaden som kör med. Med det sagt kan det finnas en risk att den här matkassen drunknar i konkurrensen.

Men det finns självklart plussidor också. Det faktum att hela företaget är inriktat just mot schyssta råvaror och klimatvänlighet kan inge ett högre förtroende hos många kunder. Jämför till exempel med City Gross, som även de har en ekologisk matkasse, så känns satsningen på miljön och det närproducerade mer helhjärtad. City Gross genomsyras ju kanske inte av klimatvänlighet på samma sätt som Food Monkey gör.

Bland Food Monkeys nackdelar kan utbudet nämnas. I dagsläget finns endast två kassar att välja mellan, vilket är ganska lågt jämfört med många andra aktörer på marknaden. Ett plus i det är dock att alla matkassar går att få laktosfria.