City Gross är den leverantör som erbjuder det bredaste utbudet av matkassar på marknaden. Deras produkter passar till alla olika hushåll, små som stora och håller marknadens lägsta pris! Just nu finns även sommarsäsongens favorit, grill-lådan som passar utmärkt till sommarens grillfester! Perfekt att beställa till landstället och utnyttja soltimmarna till fullo! Nedan listar vi hela utbudet från City Gross. Priserna nedan inkluderar hemkörningsavgift, hämtas kassen i butiken är det 50kr rabatt. Lycka till!

Klassiska matkassen

 • cityGross klassisk matkasse
 • 5 middagar för 4 personer
  32,45 kr per portion
  • Matkasse Klassisk
   En klassisk matkasse med varierade recept som passar ung som gammal i familjen. Här finns alltid svenskt kött och svensk kyckling. Dessutom alltid färsk fisk. Den matkasse med lägst portionspris.
   Exempel på måltider är Ugnsbakad korv med potatissallad och äpple & Marinerad kotlett med rädissallad.
   Pris/Person – Gällande storlek på matkassen är City Gross mycket flexibla på denna kasse. Den går att beställa till 2,4,6 eller 8 personer och 3 eller 5 middagar. Priset för en ”standardkasse” dvs. för 4 personer i 5 dagar kostar vid hemleverans 649kr och 599kr vid hämtning i butik.
   Det ger ett portionspris på 32,45 kr respektive 29,95kr

 • Prova-på-pris: 449 kr
  Ord.pris 649 kr

Ekologiska matkassen

 • City Gross ekologisk matkasse
 • 5 middagar för 4 personer
  44,90 kr per portion
  • Ekologisk matkasse
   Den ekologiska matkassen innehåller en mycket stor andel ekologiska råvaror (minst 75%). En rätt är även alltid vegetarisk. Både kött och kyckling kommer från Sverige och fisken är fiskad från säkra bestånd.
   Exempel på måltider är Ört- och tomatbakad spätta med spenat och pasta & Mozzarellafylld kyckling med morotssallad.
   Pris/Person – City Gross ekologiska matkasse är för 4 personer och 5 middagar. Kassen kostar vid hemkörning 899kr och om kassen hämtas i butik 849 kr.
   Det ger ett portionspris på 44,90 kr respektive 42,45 kr.

 • Prova-på-pris: 699 kr
  Ord.pris 899 kr

Flexitariankassen

 • City Gross flexitariankasse
 • 4 middagar för 4 personer
  40,60 kr per portion
 • Prova-på-pris: 449 kr
  Ord.pris 649 kr

Vegetariska kassen

 • City Gross vegetariska kasse
 • 5 middagar för 4 personer
  32,95 kr per portion
  • Vegetarisk matkasse
   En matkasse för vegetarianer eller för dig som vill äta lite grönare och lära dig fler vegetariska recept. Många recept baseras på linser, quorn och självklart säsongens frukter och grönsaker. Kassen kan innehålla ägg och mejeriprodukter.
   Exempel på måltider är Paj med kronärtskocka, rostad tomat och örtolja & Grillad Haloumi och rödbetor i pitabröd.
   Pris/Person – Den vegetariska matkassen från City Gross innehåller mat för 4 personer och 5 middagar. Kassen kostar vid hemkörning 659 kr och om den hämtas i butik 609 kr.
   Det ger ett portionspris på 32,95 respektive 30,45kr.

 • Prova-på-pris: 459 kr
  Ord.pris 659 kr

Flexkassen

 • City Gross flexkassen
 • 5 middagar för 4 personer
  Varierar beroende på recept
  • Flexkassen

   Kassen som du utformar själv! Välj nya recept som du själv känner för just då!

 • Prova-på-pris:
  Ord.pris varierar


Laktosfria kassen

 • City Gross laktosfri
 • 5 middagar för 4 personer
  33,45 kr per portion
  • Matkasse Laktosfri
   City Gross laktosfria matkasse är helt fri från laktos och till hela familjen. På menyn under en vecka finns alltid minst en rätt med köttfärs, en med fisk och en med kött. Som alltid är det enbart svenskt kött och svensk kyckling.
   Exempel på middagar är Biffar med rostad potatis och krispig gurksallad & Ört- och tomatbakad spätta med spenat och pasta.
   Den laktosfria matkassen är för 4 personer och 5 middagar. Kassen kostar vid hemleverans 669 kr och om kassen hämtas i butik 619 kr.
   Det ger ett portionspris på 33,45 kr respektive 30,90 kr

 • Prova-på-pris: 469 kr
  Ord.pris 669 kr

Glutenfria kassen

 • glutenfri
 • 5 middagar för 4 personer
  32.95 kr per portion
  • Glutenfri matkasse
   En glutenfri matkasse som är perfekt för alla som är glutenintoleranta eller av annan anledning vill undvika gluten i livsmedel. I kassen finns inslag av ekologiska produkter samt svensk kyckling och svenskt kött.
   Exempel på måltider är Ugnsbakad korv med potatissallad och äpple & Marinerad kotlett med rädissallad.
   Pris/Person – City Gross glutenfria matkasse finns för 2 eller 4 personer och för 3 eller 5 middagar. Kassen till 4 personer och 5 middagar kostar vid hemleverans 659kr och om kassen hämtas i butik 619 kr.
   Det ger ett portionspris på 32,95 kr respektive 30,95 kr

 • Prova-på-pris: 459 kr
  Ord.pris 659 kr

Bamses barnkasse

 • bamses barnkasse
 • 5 middagar för 4 personer
  39,45 kr per portion
  • Bamses Matkasse
   I Bamses matkasse finns enkla och goda recept som är snabba att tillaga. Många av råvarorna levereras skalade eller tärnade just för att få ner tillagningstiden. Målet är att minst 25% av råvarorna är ekologiska och köttet är alltid enbart svenskt. I varje kasse följer det även med roligt pyssel till barnen i receptfoldern. Dessutom en uppgift per recept som passar perfekt för barnen att genomföra.
   Exempel på måltider är Falukorvsfärs med pasta & Citronköttbullar med rostad potatis och morotskräm.
   Pris/Person – Bamses barnkasse finns för 4 personer och 5 middagar. Den kostar vid hemleverans 789 kr och om kassen hämtas i butik 739 kr.
   Det ger ett portionspris på 39,45 kr respektive 36,95 kr.

 • Prova-på-pris: 589 kr
  Ord.pris 789 kr

Viktväktarnas matkasse

 • viktväktarnas matkasse
 • 5 middagar för 4 personer
  37.45 kr per portion
  • Viktväktarnas matkasse
   Nyttiga måltider för den som vill gå ner i vikt eller bara äta nyttigare. Självklart passar recepten alla i familjen. Denna kasse är unik och finns enbart tillgänglig genom City Gross.
   Exempel på måltider är Lax med örttäcke och potatismos & Kycklingburgare med avokadosås
   Pris/Person – Viktväktarnas matkasse innehåller recept för 2 eller 4 personer och 3 eller 5 middagar. Om den största kassen beställs, för 4 personer och 5 middagar, kostar den vid hemkörning 749 kr och om kassen hämtas i butik 699 kr
   Det ger ett portionspris på 37,45 kr respektive 34,95 kr

 • Prova-på-pris: 549 kr
  Ord.pris 749 kr kr

Viktväktarnas laktosfria matkasse

 • viktväktarnas laktosfria matkasse
 • 5 middagar för 4 personer
  38,95 kr per portion
  • Viktväktarnas Laktosfria matkasse
   Alla recept är laktosfria och anpassade till viktväktarnas SmartPoints. Både nyttigt, gott och enkelt att tillaga. Recepten är utvalda av Karin Nileskog som till vardags jobbar som kost- och utbildningsansvarig på Viktväktarna.
   Exempel på middagar är Lax med örttäcke och potatismos & Räk- och risonisallad.
   Pris/Person – Viktväktarnas laktosfria matkasse finns för 2 eller 4 personer och 3 eller 5 middagar. Kassen till 4 personer och 5 middagar kostar 779 kr och om den hämtas i butik 729 kr
   Det ger ett portionspris på 38,95 kr respektive 36,45 kr
 • Prova-på-pris: 579 kr
  Ord.pris 779 kr

Om företaget

City Gross förknippas främst med stora matbutiker som har mycket stort utbud och pressade priser. Detta återspeglar sig även i deras matkassar då de har Sveriges bredaste utbud av matkassar. Här finns en kasse som passar oavsett om det är 8 personer eller 2 personer som ska äta och oavsett om det finns intolerans (laktos, gluten) eller om personen vill gå ner i vikt. Dessutom har de Sveriges billigaste portionspris.

Tilläggstjänster

Toalettpapper
Ett enkelt sätt att få hem stora och otympliga paket med toalettpapper är att beställa dem med utkörning. Ett paket innehåller 18 rullar
Pris: 59kr

Hushållspapper
Likt toalettpapper är hushållspapper stora paket som är otympliga att släpa på. Få dem hemkörda istället. Ett paket består av 8 rullar.
Pris: 39kr

Leveransdagar och tider

City Gross har ”Sveriges bästa teckning” vilket betyder att det går att få matkassen på flest antal orter i landet i jämförelse med dess konkurrenter. På hemsidan kan du fylla i sitt postnummer för att se om de levererar matkassar i det område som du bor.

Leverans sker då på måndagar mellan 17-22. De som istället väljer at hämta kassen på sitt närmaste City Gross kan göra detta mellan 16-19.

På några orter har nu City Gross börjat med söndagsleverans. Den sker då också mellan 17-22. De jobbar på att erbjuda söndagsleverans på fler orter men för tillfället är det relativt
begränsat. Om det inte är någon hemma vid leverans ställs matkassen utanför dörren. Vill man hellre att kassen ska ställas på altanen eller något annat ställe kan detta anges på ”Mina sidor”.

Som standard levereras matkassen en gång i veckan. Men det är mycket enkelt att logga in på hemsidan och administrera sitt abonnemang. Där kan man avboka enstaka leveranser, ändra kasse eller välja tilläggskassar till enskilda leveranser. De ändringar i prenumerationen som sker måste ske 7 dagar innan leverans. Det är därmed även en uppsägningstid på 7 dagar.

Varför Välja City Gross Matkasse?

Lättlagat – Alla rätter tar 30-40 minuter att laga
Nöjd kund garanti – Den som inte är nöjd kan lätt reklamera kassen via hemsidan.
Stort utbud – Ett mycket stort utbud gör att man kan välja mellan olika kassar utifrån önskemål.
Lägst portionspris – Det går att få portionspris under 30kr vilket är billigast gällande matkassar
Svenskt kött – Alltid svenskt kött och svensk kyckling

Vårat omdöme och slutsats

Den stora fördelen med City Gross matkasse är utbudet och priset. De har standardkassar i likhet med många andra företag som erbjuder matkasse. Men här finns även kassar för de som är intoleranta för laktos eller gluten eller för de som vill grilla extra mycket under sommarmånaderna. En kasse som de är helt ensamma om att ha är Viktväktarnas matkasse som ger nyttig och god mat speciellt anpassad för viktväktarnas poängsystem. Utöver detta erbjuds de flesta kassarna till både 2 eller 4 personer vilket skapar en stor flexibilitet.